Musaca

de rodica_m in Porc, 4 Noi 2011 | 6453 vizualizari

 

Va prezint varianta mea de musaca, rumena, consistenta si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 1 ceapa 
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri bulion
  • sare, piper
  • boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg cartofi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Cartofii pentru musaca se spala, se curata, si se taie in bucati se pun la fiert cu putina sare.

Intre timp preparam carnea tocata: punem ceapa taiata in tigaie cu foarte putin ulei, o calim pana devine sticloasa, adaugam ardeiul rosu taiat feliute.

Dupa 5 min. adaugam carnea tocata si amestecam pana isi schimba culoarea, condimentam, adaugam si boiaua si  1 lingura de bulion. Lasam pe foc cam 20 min. Adaugam si usturoiul pisat. Amestecam bine.

Dupa ce au fiert cartofii scurgem apa intr-un castron si pasam cartofii, adaugand treptat din apa in care au fiert pana ajung la consistenta dorita.

Carnea tocata calita o punem intr-o tava termorezistenta, peste carne adaugam cartofii facuti piure.  

Intr-o cana punem 1 lingura de bulion si adaugam aprox. 4 linguri de apa in care au fiert cartofii, omogenizam si adaugam sosul peste musaca.

Dam musacaua la cuptorul incins pentru aprox. 30 min.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

o musaca delicioasa se poate pregati si de post, folosind doar legume, inlocuind carnea cu ciuperci

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca 132243
retete culinare - Musaca 132244
retete culinare - Musaca 132245

COMENTARII (14)

rodica_m 1

05.11.2011, 13:13

merci dragutelor, va invit pe toate sa gustati!

mamaieelena 1

05.11.2011, 13:35

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:56

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D