Musaca

de alilianaa in Vita, 2 Feb 2013 | 1732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 500 g carne amestec (vita si porc)
  • 250 g bacon
  • un morcov
  • 2 cepe
  • 300 ml lapte
  • 100 ml smatana dulce
  • 50 g unt
  • sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei( dupa gust si inspiratie)
  • verdeata( marar si patrunjel)
  • 30 ml ulei
  • un ou
  • 0 felie de cascaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

 Pireul: Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se pun la fiert cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa, se adauga  untul, laptele si smantana. Se paseaza  cu instrumentul specific pana ce toade devin o pasta omogena. Se potriveste de sare.

Carnea: Intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei. Cand uleiul s-a incins se pune ceapa, morcovul (spalate, tocate). Cand sunt pregatite jumatate se pune carnea, baconul, sarea piperul, cimbrul si boiaua dulce de ardei. La final am adaugat un ou pentru a se lega mai bine compozitia. Se adauga patrunjel si marar verde (eu am pus de la congelator). 

Asezarea: Intr-o tava de yena, am pus putin ulei.  Am pus in un strat de pireu, un strat de carne si am acoperit cu un strat de pireu. Deasupra am pus bucatele mici de cascaval si cimbru.

Am lasat la cuptor pana ce a capatat deasupra o culoare aramie. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca 201696
retete culinare - Musaca 201697
retete culinare - Musaca 201698
retete culinare - Musaca 201699
retete culinare - Musaca 201700
retete culinare - Musaca 201701
retete culinare - Musaca 201702

COMENTARII (11)

alilianaa 1

02.02.2013, 23:06

Multumesc tuturor! Portia va apartine si inca altele...

Angelina_Elena 1

03.02.2013, 00:23

alilianaa 1

03.02.2013, 07:04

Multumesc Elena.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S