Musaca

de alilianaa in Vita, 2 Feb 2013 | 3515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 500 g carne amestec (vita si porc)
  • 250 g bacon
  • un morcov
  • 2 cepe
  • 300 ml lapte
  • 100 ml smatana dulce
  • 50 g unt
  • sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei( dupa gust si inspiratie)
  • verdeata( marar si patrunjel)
  • 30 ml ulei
  • un ou
  • 0 felie de cascaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

 Pireul: Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se pun la fiert cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa, se adauga  untul, laptele si smantana. Se paseaza  cu instrumentul specific pana ce toade devin o pasta omogena. Se potriveste de sare.

Carnea: Intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei. Cand uleiul s-a incins se pune ceapa, morcovul (spalate, tocate). Cand sunt pregatite jumatate se pune carnea, baconul, sarea piperul, cimbrul si boiaua dulce de ardei. La final am adaugat un ou pentru a se lega mai bine compozitia. Se adauga patrunjel si marar verde (eu am pus de la congelator). 

Asezarea: Intr-o tava de yena, am pus putin ulei.  Am pus in un strat de pireu, un strat de carne si am acoperit cu un strat de pireu. Deasupra am pus bucatele mici de cascaval si cimbru.

Am lasat la cuptor pana ce a capatat deasupra o culoare aramie. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne