Musaca

de Lau in Mancaruri cu carne, 25 Feb 2014 | 9789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piure
  • 6-7 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • Umplutura
  • 400 g carne tocata
  • boia de ardei
  • 2 catei usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • ulei
  • Sos bechamel
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina de grau
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • In plus
  • 100 g cascaval
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Piure-cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si adaugam laptele, untul si amestecam pana obtinem o pasta fina, potrivim de sare si piper dupa gust,

Umplutura-Ceapa curatata si tocata o calim in putin ulei, adaugam carnea tocata si mai lasam cca 5 min pe foc amestecand, adaugam usturoiul intreg (curatat), apa si lasam la foc mic cca 15 minute. Adaugam pasta de tomate, sare, piper, boia de ardei si mai lasam pe foc cca 5 minute. Lasam sa se raceaca dupa care scoatem usturoiul si adaugam oul (batut putin cu furculita) branza si amestecam pana ce se se omogenizeaza,

Sos bechamel-Intr-o cratita punem untul sa se topeasca, adaugam faina si lasam sa se caleasca putin impreuna. Dam cratita la o parte si adaugam laptele treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem din nou pe foc si potrivim de sare, piper, nucsoara dupa gust. Amestecam continuu pana ce se ingroasa.

Ungem o tava cu unt, adaugam 1/2 din compozitia de piure apoi 2/3 din sos si deasupra umplutura cu carne. Intindem restul de piure si deasupra adaugam restul de sos, adaugam cascaval ras deasupra si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste deasupra

TIPS-URI

1

Multumesc Gaby pentru reteta,

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei