Musaca

de sis in Vita, 7 Apr 2014 | 3022 vizualizari

 

Oh, cand facea mama musaca eram cea mai fericita. Asa ca am decis sa fac si eu pentru baieti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne [nu conteaza de care]
  • o ceapa
  • 3 morcovi medii spre mici
  • cartofi [nu pot sa aproximez si nici nu mai tin minte cati erau]
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • cascaval
  • parmezan [optional]
  • bulion
  • lapte
  • unt
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Am inceput prin a face carnea. Am taiat ceapa marunt dupa care am curatat si dat prin razatoarea mare morcovii.

Intr-o oala am pus putin ulei si am calit ceapa dupa care am adaugat si morcovul. Am pus capacul si dupa vreo 10 minute am adaugat si carnea. Am pus capacul si am lasat carnea la foc mediu in jur de 20 de minute. Dupa ce a trecut timpul intr-un pahar am pus in jur de 250 ml de bulion si restul paharului l-am umplut cu apa calduta si am amestecat pana nu au mai fost cocoloase. Continutul l-am pus peste carne,ceapa si morcov. Am adaugat un praf de scortisoara, sare , piper si zahar dupa gust. Am lasat sa de-a in clocot dupa care am luat oala de pe foc.

Am curatat,spalat si taiat cartofii si i-am pus in apa cu putina sare la fiert. Eu fac piureul cu lapte si unt. Voi il puteti face cum obisnuiti. Dupa ce a fiert apa am scurs cartofii de apa, am adaugat sare, lapte si unt si le-am amestecat pana nu au mai fost cocoloase.

Luam o tava si o ungem cu unt. Adaugam primul strat de piure, al doilea strat de carne si urmatorul de piure. Sosul l-am facut astfel: intr-un castron am pus un ou si 250 gr de smantana si am amestecat energic. Am ras si cascaval in castron si la fel, am amestecat bine bine si am pus amestecul peste ultimul strat de la musaca.Bagam la cuptor pentru o ora si se serveste calda.

TIPS-URI

1

Trebuie sa stiti ca eu am un cuptor mic electric. Daca la mine a durat o ora la voi poate dura mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vita cu sos de soia si legume