Musaca

de sis in Vita, 7 Apr 2014 | 1225 vizualizari

 

Oh, cand facea mama musaca eram cea mai fericita. Asa ca am decis sa fac si eu pentru baieti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne [nu conteaza de care]
  • o ceapa
  • 3 morcovi medii spre mici
  • cartofi [nu pot sa aproximez si nici nu mai tin minte cati erau]
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • cascaval
  • parmezan [optional]
  • bulion
  • lapte
  • unt
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Am inceput prin a face carnea. Am taiat ceapa marunt dupa care am curatat si dat prin razatoarea mare morcovii.

Intr-o oala am pus putin ulei si am calit ceapa dupa care am adaugat si morcovul. Am pus capacul si dupa vreo 10 minute am adaugat si carnea. Am pus capacul si am lasat carnea la foc mediu in jur de 20 de minute. Dupa ce a trecut timpul intr-un pahar am pus in jur de 250 ml de bulion si restul paharului l-am umplut cu apa calduta si am amestecat pana nu au mai fost cocoloase. Continutul l-am pus peste carne,ceapa si morcov. Am adaugat un praf de scortisoara, sare , piper si zahar dupa gust. Am lasat sa de-a in clocot dupa care am luat oala de pe foc.

Am curatat,spalat si taiat cartofii si i-am pus in apa cu putina sare la fiert. Eu fac piureul cu lapte si unt. Voi il puteti face cum obisnuiti. Dupa ce a fiert apa am scurs cartofii de apa, am adaugat sare, lapte si unt si le-am amestecat pana nu au mai fost cocoloase.

Luam o tava si o ungem cu unt. Adaugam primul strat de piure, al doilea strat de carne si urmatorul de piure. Sosul l-am facut astfel: intr-un castron am pus un ou si 250 gr de smantana si am amestecat energic. Am ras si cascaval in castron si la fel, am amestecat bine bine si am pus amestecul peste ultimul strat de la musaca.Bagam la cuptor pentru o ora si se serveste calda.

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa stiti ca eu am un cuptor mic electric. Daca la mine a durat o ora la voi poate dura mai putin.

COMENTARII (5)

Rocsi 1

07.04.2014, 20:32

Imi place mult musacaua

MotanLaOale 1

08.04.2014, 08:43

robert_badica 1

15.07.2014, 21:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18