Musaca

de Valyvalentyna in Porc, 23 Mai 2014 | 6650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mai mari,
  • 600 gr carne tocata de {porc si vita
  • 2 linguri ulei,
  • 150 gr smintina,
  • 100 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 virf lingurita piper macinat{alb},
  • 3 cepe galbene,
  • 2 morcovi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 legatura marar,
  • 200 gr cascaval,
  • 3 linguri ketchup si apa pt. fiert cartofii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Mai intai curatam cartofi ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cit sa-i acopere. Ii lasam pina patrunde furculita in interiorul cartofului, intre timp pregatim restul ingrendientelor: curatam ceapa si morcovul le spalam bine si le tocam la robot sau la mina, punem ulei intr-o cratita lasam uleiul sa se incinga apoi adaugam ceapa si morcovul.

Amestecam usor  cu o spatula, adaugam carnea tocata.

Cand cepa devine translucida condimentam cu sare,piper amestecam continuu pentru a se praji carnea uniform, din cind in cind mai adaugam cite un strop de apa sa nu se prajeasca prea tare ingrendientele.

Cind incepe sa se coloreze carnea punem ketchup-ul,intre timp s-au fiert si cartofii pe care ii scurgem bine de ap,a ii taiem cubulete sau rondele{dupa preferinte} si ii punem in tava unsa cu ulei.

Peste ei presaram sare, piper si putin din cascaval, batem ouale intr-un bol le diluam cu laptele,apoi smintina si patrunjelul, mararul tocate si omogenizam. Din compozitie turnam peste carnea tocata pe care am pus-o peste stratul de cartofii si tot asa pina epuizam ingrendientele. Setam cuptorul la 180 de grade si bagam tava pt. 30-35 de minute. Cind este gata putem servi...Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se serveste cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi "altfel"