Musaca

de Valyvalentyna in Porc, 23 Mai 2014 | 4691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mai mari,
  • 600 gr carne tocata de {porc si vita
  • 2 linguri ulei,
  • 150 gr smintina,
  • 100 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 virf lingurita piper macinat{alb},
  • 3 cepe galbene,
  • 2 morcovi,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 legatura marar,
  • 200 gr cascaval,
  • 3 linguri ketchup si apa pt. fiert cartofii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Mai intai curatam cartofi ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cit sa-i acopere. Ii lasam pina patrunde furculita in interiorul cartofului, intre timp pregatim restul ingrendientelor: curatam ceapa si morcovul le spalam bine si le tocam la robot sau la mina, punem ulei intr-o cratita lasam uleiul sa se incinga apoi adaugam ceapa si morcovul.

Amestecam usor  cu o spatula, adaugam carnea tocata.

Cand cepa devine translucida condimentam cu sare,piper amestecam continuu pentru a se praji carnea uniform, din cind in cind mai adaugam cite un strop de apa sa nu se prajeasca prea tare ingrendientele.

Cind incepe sa se coloreze carnea punem ketchup-ul,intre timp s-au fiert si cartofii pe care ii scurgem bine de ap,a ii taiem cubulete sau rondele{dupa preferinte} si ii punem in tava unsa cu ulei.

Peste ei presaram sare, piper si putin din cascaval, batem ouale intr-un bol le diluam cu laptele,apoi smintina si patrunjelul, mararul tocate si omogenizam. Din compozitie turnam peste carnea tocata pe care am pus-o peste stratul de cartofii si tot asa pina epuizam ingrendientele. Setam cuptorul la 180 de grade si bagam tava pt. 30-35 de minute. Cind este gata putem servi...Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu smantana

RETETA IN IMAGINI

Musaca-0
Musaca-1
Musaca-2
Musaca-3
Musaca-4
Musaca-5
Musaca-6
Musaca-7

COMENTARII (10)

Pushaa

Pushaa 1

23.05.2014, 13:12

Rocsi

Rocsi 1

23.05.2014, 21:00

Buna.

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:30

tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!