Musaca

de madi_marin in Pui, 16 Apr 2010 | 4497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 1 kg cartofi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • unt
  • 3 oua
  • 2 linguri cu smatana
  • 100 g cascaval
  • 1 cana cu suc de rosii
  • condimente pentru carnea de pui
  • marar proaspat
  • ulei+faina pentru tapetat cratita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Pulpele de pui se pun la fiert.

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se fierb. Cand sunt gata se fac piure cu untul. Se da deoparte.

Carnea fiarta se taie marunt, se amesteca cu ceapa verde tocata fin, cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoi, condimente, mararul tocat fin  si suc de rosii, apoi se pun toate din nou pe foc cu putina apa pentru 15 minute.Se lasa apoi la racit si se amesteca cu un ou crud si jumatate din cascavalul ras.

Se unge o cratita cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pun un strat de piure, apoi carnea si se acopera cu inca un strat de piure. Ouale ramase se amesteca cu smantana si cu restul de cascaval si amestecul obtinut se intinde peste stratul de piure de deasupra. Se da vasul la cuptor pana se incheaga si se rumeneste frumos . Se serveste cu salata la alegere.

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca-0
Musaca-1
Musaca-2

COMENTARII (15)

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 1

17.04.2010, 20:04

Asa fac si eu,dar pun intr-o tava dreptunghiulara si il tai ca pe tort.Uite am invatat ceva de la tine,eu nu puneam in oua smantana.Cred ca este foarte buna musacaua ta.Ai 5 furculite de la mine si felicitari pentru prezentarea,arata super,parca este un tort.

madi_marin

madi_marin 1

17.04.2010, 20:34

dicarmencitta....multumesc frumos

mariac

mariac 1

19.04.2010, 15:59

parca e desenata foarte bine arata,nota 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!