Musaca

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 22 Dec 2015 | 1184 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 3 cartofi mari
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • sare
  • 1 ou

Umplutura:

  • 500g carne tocata de porc mai slaba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingura pasta de rosii picanta
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 cana cu apa
  • ulei
  • 1 ou
  • putin cascaval

Pentru sosul Bechamel:

  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Alte ingrediente:

  • unt pentru uns tava
  • mozzarella pentru pus deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Pentru piure:

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si adaugam sarea, untul, laptele si ii pasam pana obtinem un piure. La sfarsit punem si oul si il amestecam bine pana la omogenizare.

Pentru umplutura:

Intr-o tigaie punem putin ulei, punem ceapa verde taiata marunt, dupa cateva minute punem si carnea tocata, amestecand din cand in cand. Dupa ce a scazut apa lasata de la carne, mai adaugam o cana de apa si usturoiul taiat in 4, cand a scazut iar apa, punem bulionul si pasta picanta, potrivim de sare, piper si boia dulce. Mai lasam cateva minute pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin. Scoatem cateii de usturoi si adaugam oul (batut putin int-o bol micut) si putin cascavalul, amestecam pana omogenizam bine totul.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-un ibric punem pe foc untul, faina si laptele si amestecam pana se face ca o pasta usor moale, potrivim de sare, piper si nucsoara.

Pentru ansamblare:

Intr-o tava unsa cu unt punem jumatate din cantitatea de piure, apoi 3 sferturi din sosul Bechamel, toata umplutura, restul de piure si cealalta cantitate de sos, iar deasupra presaram putina mozzarella sau cascaval. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Foarte buna alaturi de niste muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca-0
Musaca-1
Musaca-2
Musaca-3
Musaca-4
Musaca-5
Musaca-6
Musaca-7
Musaca-8
Musaca-9
Musaca-10
Musaca-11

COMENTARII (8)

diaconta

diaconta 1

22.12.2015, 13:43

Demult n-am mancat,parca mi-e pofta

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.12.2015, 14:30

Multumesc mult de apreciere! Chiar ca a fost buna, s-a terminat rapid!

Stefania1964

Stefania1964 1

25.01.2016, 10:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!