Musaca

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 29 Mar 2017 | 16732 vizualizari

 

Doua portii generoase si tare gustoase cu numai 20 de lei (sau chiar mai putin :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vitel
  • 800 gr cartofi rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou + 1 lingura smantana
  • 20 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

  • Intr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil.

  • Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.

  • Intre timp, pune uleiul intr-o tigaie incapatoare si lasa-l sa se incinga.

  • Adauga ceapa taiata cubulete si las-o 2-3 minute sa se inmoaie.

  • Adauga apoi morcovul ras si lasa-l sa se inmoaie.

  • Pune carnea tocata, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce, apoi lasa pe foc cam 15 minute, pana ce se evapora apa lasata de carne.

  • Adauga rosiile in bulion si mai lasa sa fiarba 10 minute, pana ce carnea este fiarta.

  • Ia tigaia de pe foc si lasa carnea sa se raceasca 10 minute, apoi adauga patrunjelul tocat si un ou batut.

  • Amesteca bine.

  • Curata cartofii de coaja si taie-i rondele.

  • Unge cu unt doua vase individuale termorezistente si pune cateva feliute de unt. Pune un strat de cartofi, unul de carne, apoi iar un rand de cartofi. Mai adauga cateva felii subtiri de unt, apoi iar un strat de carne si la final ultimul strat de cartofi.

  • Bate oul cu smantana si imparte compozitia deasupra celor doua vase de musaca.

  • Presara cascaval ras deasupra si pune vasele in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru 20 de minute, pana ce cascavalul se gratineaza frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci