Musaca aperitiv vegetarian

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2010 | 3734 vizualizari

 

O combinatie foarte racoritoare de dovlecel cu rosie,tocmai buna vara cand organismul cere hrana usoara si vitaminizanta.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 rosii coapte,decojite
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • cateva frunze menta proaspata (optional)
  • ulei masline
  • 1/2 cana otet de mere cu miere+1/2 lingurita zahar brun
  • sare.piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca aperitiv vegetarian:

Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite fara a-i curata.Se presara cu un praf de sare si se lasa cam 30 min. in strecuratoare.Se scurg bine si se tamponeaza usor cu un servetel de hartie. Se rumenesc in putin ulei de masline.

Rosiile decojite se taie felii f. subtiri, usturoiul se piseaza.Otetul cu zaharul se dau in cateva clocote si se lasa la racorit.

Intr-un vas de pyrex de masura potrivita se asambleaza "musacaua" astfel:

un strat de dovlecei,unul de rosii,pe deasupra presaram usturoiul pisat si patrunjel tocat. Adaugam sare si piper proaspat macinat dupa gust.Continuam pana ajungem la ultimul strat , dovlecei.

Acoperim cu patrunjel,usturoi si menta maruntita fin.Peste compozitie turnam otetul,un fir de ulei bun de masline si acoperim. Dam la frigider sa se patrunda gusturile.

 

 

TIPS-URI

1

Noi o servim cu paine prajita calda

2

Mai nou folosesc cu succes un mix de piper (alb,rosu,verde,negru) rasnit pe loc.E si gustos dar parca mai putin aspru ca cel negru gata macinat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca aperitiv vegetarian 40325
retete culinare - Musaca aperitiv vegetarian 40326

COMENTARII (1)

mihaelar63 1

05.07.2010, 23:14

interesant nu stiam ca menta merge cu dovleceii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55