Musaca aperitiv vegetarian

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2010 | 6058 vizualizari

 

O combinatie foarte racoritoare de dovlecel cu rosie,tocmai buna vara cand organismul cere hrana usoara si vitaminizanta.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 rosii coapte,decojite
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • cateva frunze menta proaspata (optional)
  • ulei masline
  • 1/2 cana otet de mere cu miere+1/2 lingurita zahar brun
  • sare.piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca aperitiv vegetarian:

Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite fara a-i curata.Se presara cu un praf de sare si se lasa cam 30 min. in strecuratoare.Se scurg bine si se tamponeaza usor cu un servetel de hartie. Se rumenesc in putin ulei de masline.

Rosiile decojite se taie felii f. subtiri, usturoiul se piseaza.Otetul cu zaharul se dau in cateva clocote si se lasa la racorit.

Intr-un vas de pyrex de masura potrivita se asambleaza "musacaua" astfel:

un strat de dovlecei,unul de rosii,pe deasupra presaram usturoiul pisat si patrunjel tocat. Adaugam sare si piper proaspat macinat dupa gust.Continuam pana ajungem la ultimul strat , dovlecei.

Acoperim cu patrunjel,usturoi si menta maruntita fin.Peste compozitie turnam otetul,un fir de ulei bun de masline si acoperim. Dam la frigider sa se patrunda gusturile.

 

TIPS-URI

1

Noi o servim cu paine prajita calda

2

Mai nou folosesc cu succes un mix de piper (alb,rosu,verde,negru) rasnit pe loc.E si gustos dar parca mai putin aspru ca cel negru gata macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca aperitiv vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei