Musaca balcanica

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Aug 2016 | 892 vizualizari

 

Astazi 2 August sarbatorim ziua naţională a Macedoniei.


Republica Macedonia, sau Macedonia, uneori numită FYROM este o ţară în Peninsula Balcanică în Europa de sud-est. Se mărgineşte cu Serbia la nord, Albania la vest, Grecia la sud şi Bulgaria la est.


Va prezint cu aceasta ocazie o varianta balcanica de musaca cu vinete, cartofi si sos de rosii.


Tradițional, musacaua este pregătită din straturi de carne tocată (sau mărunțită cu cuțitul) de miel sau orice altă carne roșie, în alternanță cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate și sos alb. Ingredientele se pun într-un vas adânc și larg, se coc în cuptor și produsul, musacaua, se servește bucăți mari, permițând să se observe alternanța straturilor de legume și de carne.


În versiunea sa balcanică, adică în Bulgaria, România, Croația, Muntenegru, Serbia, Macedonia, acest fel de mâncare poate fi gătit și cu cartofi, în loc de vinete. Sunt cunoscute și variante în care stratul de legume este compus din dovlecei, morcovi și cartofi.


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/musaca-balcanica.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 700g de carne tocată(350g carne de vită și 350 gr carne de porc )
  • 6 cartofi
  • 200 gr sos de roșii
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei roșu
  • cimbru
  • 150g brânză rasă
  • sare, piper,
  • boia de ardei
  • 20 cl de apă
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca balcanica:

Fierbeti cartofii intregi în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 30 de minute. 

Se spala si se taie vinetele în felii nu prea groase.

Se pune sare si si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline.

Se scot pe hârtie absorbanta. 

Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit 1 lingura de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti cimbru, boia de ardei, sare și piper. Se adauga sosul de rosii si un pahar de apă. Fierbeti la foc mic 10-15 minute,.

Decojiti cartofii fierti si taiati-i felii.

Intr-un vas uns punem un strat de cartofi,un strat de vinete și un strat de carne. 

Se presară deasupra brânză rasă. 

Se punea deasupra un strat de legume (cartofi, felii de vinete și roșii), se acoperă cu carnea rămasă și se termina cu un strat de legume. 

Se presară la sfarsit brânza rasă. 

Se coace 20-30 minute la 200 ° C .

Puteti servi.....

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca balcanica 452380
retete culinare - Musaca balcanica 452381
retete culinare - Musaca balcanica 452382
retete culinare - Musaca balcanica 452383
retete culinare - Musaca balcanica 452384
retete culinare - Musaca balcanica 452385
retete culinare - Musaca balcanica 452386
retete culinare - Musaca balcanica 452387
retete culinare - Musaca balcanica 452388
retete culinare - Musaca balcanica 452389

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

04.08.2016, 09:11

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:19

elucubratiiculinare 1

05.08.2016, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L