Musaca balcanica

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Aug 2016 | 4173 vizualizari

 

Astazi 2 August sarbatorim ziua naţională a Macedoniei.
Republica Macedonia, sau Macedonia, uneori numită FYROM este o ţară în Peninsula Balcanică în Europa de sud-est. Se mărgineşte cu Serbia la nord, Albania la vest, Grecia la sud şi Bulgaria la est.
Va prezint cu aceasta ocazie o varianta balcanica de musaca cu vinete, cartofi si sos de rosii.
Tradițional, musacaua este pregătită din straturi de carne tocată (sau mărunțită cu cuțitul) de miel sau orice altă carne roșie, în alternanță cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate și sos alb. Ingredientele se pun într-un vas adânc și larg, se coc în cuptor și produsul, musacaua, se servește bucăți mari, permițând să se observe alternanța straturilor de legume și de carne.
În versiunea sa balcanică, adică în Bulgaria, România, Croația, Muntenegru, Serbia, Macedonia, acest fel de mâncare poate fi gătit și cu cartofi, în loc de vinete. Sunt cunoscute și variante în care stratul de legume este compus din dovlecei, morcovi și cartofi.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/musaca-balcanica.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 700g de carne tocată(350g carne de vită și 350 gr carne de porc )
  • 6 cartofi
  • 200 gr sos de roșii
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei roșu
  • cimbru
  • 150g brânză rasă
  • sare, piper,
  • boia de ardei
  • 20 cl de apă
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca balcanica:

Fierbeti cartofii intregi în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 30 de minute. 

Se spala si se taie vinetele în felii nu prea groase.

Se pune sare si si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline.

Se scot pe hârtie absorbanta. 

Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit 1 lingura de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti cimbru, boia de ardei, sare și piper. Se adauga sosul de rosii si un pahar de apă. Fierbeti la foc mic 10-15 minute,.

Decojiti cartofii fierti si taiati-i felii.

Intr-un vas uns punem un strat de cartofi,un strat de vinete și un strat de carne. 

Se presară deasupra brânză rasă. 

Se punea deasupra un strat de legume (cartofi, felii de vinete și roșii), se acoperă cu carnea rămasă și se termina cu un strat de legume. 

Se presară la sfarsit brânza rasă. 

Se coace 20-30 minute la 200 ° C .

Puteti servi.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca balcanica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel