Musaca cu carne de vita si cartofi fierti

de Constelatialeu in Vita, 18 Aug 2013 | 42558 vizualizari

 

Din motive de ploaie m-am apucat sa gatesc.Si am pus de o musaca cu ingrediente norvegiene,nu ca ar fi mai cu mot,dar momentan sunt prin zona asta.....

 

INGREDIENTE

  • 11 cartofi mri
  • 2 cepe mari
  • 1 kg.carne vita
  • 390 g rosii cubulete
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 2 linguri de pasta bulion
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu carne de vita si cartofi fierti:

Se pun la fiert cartofii in coaja, cca 20 minute, nu trebuie sa fie fierti de tot, ca sa putem sa-i taiem fara sa se sfarame.

Cat fierb cartofii taiem ceapa marunt si o amestecam cu carnea de vita, adaugam sare si piper dupa gust si le punem intr-o tigaie cu ulei in care le inabusim cca 20 minute. Apoi scoatem compozitia intr-un castron in care am amestecat 2 oua cu rosiile cubulete.

Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime, feliutele rezultate le punem in tava (am folosit tava aragazului, in care am pus hartie de copt), acoperim fundul tavii cu cartofi, apoi punem compozitia de mai sus ,deasupra acoperim cu alt strat de cartofi peste care turnam un amestec din cele 3 oua ramase amestecate cu bulion si cascaval ras. Dam tava la cuptorul reglat la 200 grade (cuptorul folosit azi este electic si am putut sa reglez temperatura, acasa e acasa si-l folosesc pe cel din dotare) lasam cca 30-40 minute.

Se poate servi calda sau rece cu diverse salate sau muraturi. Gata, asta-i tot ca a dat soarele si plec la pescuit.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu carne de vita si cartofi fierti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne