Musaca cu cascaval

de InLumeaMea in Mancaruri cu carne, 8 Iun 2012 | 1993 vizualizari

 

Eu am folosit carne de vita, dar merge si cu carne de porc sau de curcan.
Din pacate nu am poza de final deoarece sotul era infometat de la munca si nu a mai avut rabdare. Data viitoare promit sa pun poza de final.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita tocata
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu(sau verde)
  • 3 linguri bulion
  • 2 catei de usturoi(sau usturoi pudra)
  • Sare
  • Piper
  • Delicat (la alegere)
  • 1,5 kg de cartofi
  • Cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu cascaval:

Taiem cartofii cubulete potrivite si ii punem la fiert impreuna cu putina sare.

Separat taiem ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit intr-un ceaun sau tigaie putin adanca. Dupa ce s-au calit bine, adaugam carnea tocata si amestecam pana isi schimba culoarea, condimentam totul, adaugam 2 linguri de bulion si presaram si putin usturoi pisat(sau pudra). Lasam pe foc cam 20 de minute.

Cand cartofii au fiert, scurgem apa fiarta intr-un castron si ii pisam agaugand apa care am pastrat-o, pana cand ajunge la consistenta dorita.

Carnea tocata o punem intr-o tava, peste care vom adauga cartofii pisati.

Intr-o cana punem o lingura de bulion si 4 linguri de apa fiarta( de la cartofi), amestecam bine si turnam sosul peste cartofi.

In cele din urma presaram cascaval ras, dupa preferinte si putin patrunjel pentru aspect.

Dam tava la cuptor pentru aprox. 30-40 min. la foc potrivit.

Pofta Buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca cu cascaval-0
Musaca cu cascaval-1
Musaca cu cascaval-2
Musaca cu cascaval-3

COMENTARII (15)

dobrezaira

dobrezaira 1

02.10.2012, 16:00

La multi ani !

Bunica

Bunica 1

02.10.2012, 22:41

La multi ani!

InLumeaMea

InLumeaMea 1

09.10.2012, 11:47

Multumesc pt urari... va pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!