Musaca cu dovlecei

de ianculubita in Curcan, 22 Iun 2013 | 7455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de curcan
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 1ardei gras rosu
  • 1pahar vin alb
  • 2dovlecei mai mari
  • 4rosii mari
  • 200g smantana
  • 2oua
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • verdeata
  • ulei
  • 500ml suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Carnea tocata amestecata cu sare,piper,putin cimbru,ceapa,ardeiul,tocate marunt,verdeata de asemenea,o punem intr-un vas pe foc fara ulei amestecand continuu;dupa ce carnea s-a albit,adaugam vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam putina apa,putin suc de rosii,punem capac si lasam sa fiarba incet pana scade;cand este gata,oprim focul si adaugam usturoiul zdrobit.

Dovleceiii,taiati in jumatati pe latime apoi jumatatile la randul lor feliate subtire;asezam feliile pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam sa se scurga 10min,dupa care le prajim in ulei si le scoatem pe hartie de bucatarie.

Intr-un castron,batem ouale cu smantana,si un praf de sare

Punem in tava jumatate din sucul de rosii,apoi rondele de rosii,felii de dovlecel,carnea,peste carne jumatate din cantitatea de smantana,acoperim cu dovlecel,rondele de rosii,rasturnam restul de smantana amestecata cu restul de suc de rosii;dam la cuptor la foc mic 1h,mai mult sau mai putin,depinde de cuptor.

Se serveste dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

feliile de dovlecel se pot pune si la cuptor in tava pe hartie cine nu prajeste

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan