Musaca cu dovlecei

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2013 | 26427 vizualizari

 

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei
  • 8 cozi de ceapa verde
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 650 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1/2 lingura gris
  • 3 linguri smantana
  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde, morcovul, ceapa uscata si le inabusim 2-3 minute. Punem carnea, sare, piper dupa gust, cimbrul uscat si putina apa.

Lasam sa se faca totul la foc potrivit si amestecam bine cu o paleta de lemn sa nu avem cocoloase de carne. Rosiile le dam prin blender si cand compozitia de carne este bine scazuta le incorporam, adaugam pasta de tomate si mai lasam 1-2 minute pe foc. Umplutura sa fie bine scazuta pentru a nu se inmuia dovleceii de tot in cuptor. Tragem tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca. Presaram niste marar verde tocat, 1 ou, grisul si le incorporam bine.

Ungem un vas yena cu ulei, stergem cu un servet feliile de dovlecei pentru ca lasa niste apa si asezam un rand in vas. Deasupra punem compozitia de carne, o nivelam si venim cu un alt strat de dovlecei.

Cele doua oua ramase le batem spuma impreuna cu smantana si le turnam peste dovlecei. Deasupra radem niste parmezan.

Introducem vasul in cuptor, pe care il aprindem si lasam musacaua pana prinde deasupra o crusta aurie. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

14.07.2013, 21:22

Multumesc pentru toate aprecierile Daria

kytz 1

14.09.2017, 11:38

Bună musacaua de dovlecei! Mult mai ușoară decât altele!

Rocsi 1

15.09.2017, 10:58

Multumesc mult, Kytz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu dovlecei