Musaca de cartofi

de marcela1979 in Porc, 2 Iun 2011 | 3048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi 1kg
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 ardei grasi
  • 500 gr carne tocata
  • 300 gr ciuperci champignions
  • bulion de rosii
  • 3 rosii
  • cascaval 3-4 felii
  • sare,piper,busuioc
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Se pun la fiert cartofii in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert se scurg, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara umplutura: Se caleste intr-o cratita cu ulei ceapa rosie si ceapa verde tocate, se adauga ardeiul kapia si ardeiul gras, ciupercile tocate si carnea tocata si se caleste . Se adauga un pic de apa si se lasa sa fiarba. Cand toate sunt fierte se adauga sare, piper dupa gust si bulionul de rosii si se mai lasa sa dea cateva clocote, apoi  se adauga si busuioc. Se lasa sa se raceasca.

Intr-o tava de yena se pune ulei se aseaza un strat de cartofi taiati rondele peste se adauga umplutura de carne si apoi se acopera cu un strat de cartofi rondele.Se pun deasupra felii de rosii si se da la cuptor cca 40 de minute. Dupa cele 40 de min se scoate tava afara si se pun cateva felii de cascaval si se mai da inca 5-10 min sa se gratineze. Se serveste calda cu muraturi sau salata .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca de cartofi 108469
retete culinare - Musaca de cartofi 108470
retete culinare - Musaca de cartofi 108471
retete culinare - Musaca de cartofi 108472

COMENTARII (22)

Rux 1

03.06.2011, 22:02

Nr. 1

ExploraCuisine 1

12.07.2011, 07:34

Ce bunatate avem noi aici!!!
delicios tu fata! as manca o portie buna

naomy 1

01.08.2011, 02:05

imi place mult ,nu am mai facut de mult ,arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S