Musaca de cartofi

de diaconta in Mancaruri cu carne, 25 Iun 2011 | 6385 vizualizari

 

O mancare nepretentioasa,facuta in mare graba,avand in vedere faptul ca am pierdut vremea la shopping,dar deosebit de gustoasa.Trebuie sa recunosc ca-mi plac cartofii,facuti in orice fel,dar mai ales cei noi mi se par mult mai gustosi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi noi
  • 200 gr carne de porc tocata
  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 100 ml lapte
  • cascaval
  • marar,patrunjel
  • ulei
  • condimente
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se pun la fiert  cu coaja ,in apa cu putina sare.Ii vom fierbe doar de jumatate.Morcovii se curata si se dau pe razatoare.

Ceapa se curata si se taie marunt.Intr-o  cratita se pune putin ulei si se pune ceapa si morcovii razuiti.Punem cratita pe foc si dupa ce acestea s-au calit putin ,adaugam si carnea.Condimentam si adaugam putina apa,mai lasam cam 10 minute sa se patrunda si carnea.La final adaugam si verdeata.

Curatam cartofii de coaja apoi ii taiem rondele.Ouale le batem,apoi adaugam smantana si laptele.

Intr-un vas de ceramica,uns cu putin unt,asezam un strat de cartofi,apoi amestecul de carne,putin din compozitia de ou,apoi iarasi un strat de cartofi.

Seasupra punem oul batut si razuim cascaval.Punem in cuptorul incins pentru 30 de minute,pana cand va capata o culoare frumoasa deasupra.

Pofta buna!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca de cartofi-0
Musaca de cartofi-1
Musaca de cartofi-2
Musaca de cartofi-3
Musaca de cartofi-4
Musaca de cartofi-5
Musaca de cartofi-6

COMENTARII (50)

adry88 1

28.06.2011, 15:54

place

Pasiune pentru bucatarie 1

30.06.2011, 07:08

minunata,nu am mai mancat de mult

Lau 1

02.07.2011, 23:00

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41