Musaca de cartofi

de adela1981 in Porc, 4 Mai 2012 | 2235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 gr smantana
  • 2-3 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare ( tot cu coaja), dupa ce au fiert se curata si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa   Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet, asezam un strat de cartofi, condimentam, un strat de carne,  ( jumatate din cantitatea de carne ) rosii taiate felii subtiri. Apoi adaugam , cartofi, rosiile taiate , strat de carne si ultimul strat de cartofi. Se condimenteaza  cu sare si piper, iar deasupra se toarna un amestec facut din ouale batute cu smantana, apoi se presara cu cascavalul ras.  Se introduce in cuptor si se tine pana se rumeneste. se caleasca 6-7 min. Adaugam sare si piper dupa gust  si patrunjelul verde tocat.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu sos tomat. Eu am renuntat sa prajesc cartofii, am preferat fierti, sau puteti taia cartofii in felii subtiri ( cruzi ) si adauga straturi de carne si de rosi si sa introduceti la cuptor. (am sa incerc si aceasta varianta)

RETETA IN IMAGINI

Musaca de cartofi-0
Musaca de cartofi-1
Musaca de cartofi-2
Musaca de cartofi-3

COMENTARII (10)

Maria68

Maria68 1

05.05.2012, 18:39

gustoasa

diaconta

diaconta 1

05.05.2012, 22:39

ce bunaaaaaa

mirela0911

mirela0911 1

05.05.2012, 22:44

trebuie sa fac si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!