Musaca de cartofi

de diana_k in Porc, 14 Feb 2013 | 6159 vizualizari

 

Musaca de cartofi pentru toti gurmanzii :P

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi
  • 200g smantana
  • 4 oua

pentru sos ragu:

  • 2 linguri de ulei
  •  2 cepe
  • 1 morcov mai mic
  • 4 linguri pasta de rosii sau 1/4 l suc de rosii
  • 500g carne macinata porc, vita sau amestec
  • sare, piper, busuioc, patrunjel verde, 2 foi de dafin

pentru uns vasul:

  • putin unt si 2-3 linguri pesmet

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase.

Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie cubulete.
Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa, apoi se adauga carnea, se amesteca bine si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. Se pune morcovul si ardeiul, se potriveste de sare si piper, se pune si busuiocul, foile de dafin, patrunjelul tocat. Se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit adaugand apa la nevoie, dar nu foarte multa, compozitia trebuie sa scada spre final.

Cand carnea este fiarta se opreste focul si se lasa la racit, apoi se amesteca cu 2 linguri din pasta de rosii, 2 oua batute si smantana...nu uitati sa scoateti foile de dafin.
Vasul care va merge la cuptor se unge cu unt si se presara pesmet.
Asezam in straturi cartofi taiati felii si compozitia de carne. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Se bat celelalte doua oua impreuna cu pasta de rosii apoi se toarna peste cartofi, se presara putin pesmet.
Optional se poate rade cascaval peste musaca si pune bucatele de unt.
Se da vasul la cuptor si lasam cam 30-40 minute pana se rumeneste frumos si se incheaga bine musacaua.

TIPS-URI

1

o musaca delicioasa poate fi preparata si cu vinete in loc de cartofi, feliate si calite usor, condimentate apoi scurse bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Angelina_Elena 1

14.02.2013, 18:21

Sim0na 1

14.02.2013, 19:43

De cand n-am mai facut!

Doinavar 1

15.02.2013, 11:27

Foarte buna musacaua ta, n-am mai facut de mult. Mi-ai facut pofta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu piure