Musaca de cartofi

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 23 Apr 2013 | 1641 vizualizari

 

N-am mai facut de ceva timp,din motive de ''saturatie''.Anul trecut la cursul de receptionier pe care l-am facut,ne dadea si-o masa,ceva bun,dar pana la un punct.Aproape in fiecare zi acelasi meniu,musaca,si era iunie-iulie,cald,cred ca aia care ne aduceau mancarea aveau de terminat niste carne tocata si-au terminat-o pe noi,cursantii.Ce sa zic,ca am gustat o data si cam asta a fost mancatul meu la curs.....Si totusi musacaua este o mancare gustoasa si satioasa,dar sa ti-o faci tu acasa....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. carne tocata amestec vita-porc
  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 200 ml rosii cu ardei ( camara proprie)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • 100 g cascaval
  • 50 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se curata si se taie felii,se sareaza un pic si apoi se prajesc superficial si pe o parte si pe alta.Se scot pe servetel sa se absoarba surplusul de ulei.

Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt,se sareaza si pipereaza si se pune in tuci,sa se caleasca cca 15 min.Se scoate intr-un castron ,se adauga rosiile cu ardeiul si 2 oua batute bine,se omogenizeaza.Intr-un vas de yena se pune un strat de cartofi,apoi un strat de carne,strat de cartofi,strat de carne si ultimul strat de cartofi.

Se bate un ou cu 50 ml bulion si 100 g cascaval ras si se pune deasupra,se da la cuptor,cca 40 min la foc domol.

Se poate servi si calda si rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca de cartofi-0
Musaca de cartofi-1
Musaca de cartofi-2
Musaca de cartofi-3
Musaca de cartofi-4
Musaca de cartofi-5
Musaca de cartofi-6

COMENTARII (21)

Rux 1

23.04.2013, 19:09

Ce bunatate!

diana_k 1

25.04.2013, 10:13

babi5 1

23.08.2013, 17:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04