Musaca de cartofi cu carne

de Miha in Pui, 27 Feb 2012 | 21953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pireul de cartofi:
  • 5-6 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc verde
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 cutie rosii in suc propriu
  • 1 ou
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara
  • In plus, vom avea nevoie de
  • ~ 100 g cascaval pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne:

Piure de cartofi:

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare.

Umplutura:

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul se taie cubulete. Se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui tocat si rosiile cu tot cu suc. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam busuiocul, usturoiul pisat si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de piure de cartofi, 2/3 din sosul Bechamel, umplutura si deasupra un alt rand de piure de cartofi.Ungem cu restul de sos alb si presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra. 

Pentru cine doreste, se poate incerca si varianta cu cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne de pui si cascaval