Musaca de cartofi cu carne

de danadanutza23 in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2016 | 3718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Kg cartofi
  • 1Kg carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 rosii mai mari
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita marar
  • 2 morcovi potriviti
  • 4 oua
  • 300 g smantana
  • 200 g parmezan sau cascaval
  • sare
  • piper
  • 3 rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne:

Curatam cartofii, ii spalam, si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa cu ardeiul si morcovul dat pe razatoarea fina. Cand ceapa este bine calita punem carnea condfimentata dupa gust si o tinem 5-10 minute. Cand cartofii sunt fierti ii scurgem de apa, ii lasam sa se raceasca si ii taiem felii. Luam o tavape care o ungem cu unt sau cu ulei. Punem felii de cartofi si pe fundul tavii si pe lateral. Peste cartofi punem carnea, alt strat de cartofi, presaram parmezan punem carne  si tot asa pana terminam, dar ultimul strat sa fie de cartofi. Punem apoi parmezan si dam la cuptor. Cand se rumenesc cartofii punem rosiile felii si ouale amestecate cu smantana si o lingura de pamezan. Dam la cuptor pana capata o cursta. Dupa ce e gata eu o mai tin in cuptorul cu focul inchis timp 20 de minute cu usa intredeschisa. Noua ne place sa o servim cu sfecla sau muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos