Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci

de ela in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2010 | 10153 vizualizari

 

ardeiul din musaca ii da o aroma si o savoare deosebita...

 

INGREDIENTE

  • 600grcarne tocata de curcan,
  • 1ardei gras rosu mai mic,
  • 1limgura de pasta de rosii,
  • o rosie,
  • sare,
  • piper,
  • vegeta,
  • 3oua,
  • 1conserva ciuperci,
  • 3linguri smantana,
  • 100gr cascaval ras,
  • 100gr branza rasa,
  • margarina,
  • pesmet sau faina pt tapetat vasul,
  • lapte.
  • 1ceapa,
  • 2kg cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci:

Se curata cartofii,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa,sare si vegeta.Cand s-au fiert se face un piure cu lapte,margarina si o lingura de smantana.Carnea tocata se amesteca cu ceapa si ardeiul mixate si se pune pe foc in putin ulei de masline si se lasa 15min amestecand din cand in cand.Separat se taie marunt ciupercile si cealalta jumatate de ardei si se pun pe foc cu putin ulei si apa,se lasa 15min amestecand la fel,din cand in cand,spre sfarsit adaugand o lingura de smantana.

La carnea tocata se adauga spre sfarsit o rosie decojita si tocata si o lingura de pasta de rosii si dupa ce se ia de pe foc se adauga doua oua batute,amestecand bine.Intr-un vas termorezistent uns cu margarina si tapetat cu pesmet se pune un rand de piure,apoi unul de ciuperci,inca unul de piure,altul de carne tocata si ultimul de piure.Se pune vasul in cuptor si se lasa20minute.Intre timp se rade cascavalul,apoi branza si se bata un ou cu o lingura de smantana.Se scoate vasul si se adauga un rand de branza,unul de cascaval si la sfarsit oul batut cu smantana si se pune inapoi in cuptor pana se rumeneste frumos compozita

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19826
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19828
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19829
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19830
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19831
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19832
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19833
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19834
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19835
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19891
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci 19897

COMENTARII (10)

ifrimalina 1

04.03.2010, 18:04

super buna........sunt inebunita dupa musaca

ela 1

04.03.2010, 18:06

si eu snt fan musaca

ela 1

21.05.2010, 01:58

ce as mai manca si eu o musaca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L