Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

de Criss in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2011 | 13783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 kg cartofi fierti in coaja
  • -500 g carne tocata
  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -o lingurita pasta de ardei
  • -rosii cherry
  • -sare,piper
  • -cimbru
  • -1 ou
  • -100 g cascaval (am pus cas de vaca)
  • -suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si ciuperci:

Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca apoi se curata. E bine sa fierbem cartofii cu cateva ore inainte si sa fie reci, astfel nu se sfarama cand ii taiem rondele.

Ceapa se taie marunt, se caleste, se adauga ciupercile curatate si taiate cubulete si se calesc si acestea, apoi se adauga carnea tocata si dupa ce se caleste si aceasta, adaugam suc sau pasta de rosii. Lasam la fiert pana se evapora apa, condimentam cu sare, piper, cimbru, pasta de ardei dupa gust.

Intr-un vas termorezistent punem un rand de cartofi taiati rondele, putina sare, amestec de carne cu ciuperci, felii de rosii cherry, din nou cartofi, carne, rosii. Ultimul strat va fi format din cartofi peste care radem cascaval/branza/cas dupa preferinta si dupa ce gasim prin frigider. :)

Introducem tava in cuptor pentru 30 minute.

Se poate servi ca atare sau cu smantana. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca de cartofi cu carne si ciuperci 126105
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne si ciuperci 126106
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne si ciuperci 126107
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne si ciuperci 126108
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne si ciuperci 126109
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne si ciuperci 126110
retete culinare - Musaca de cartofi cu carne si ciuperci 126111

COMENTARII (17)

lia maria 1

14.11.2011, 10:24

imi place

Criss 1

15.11.2011, 08:26

Multumesc dragele mele.

Daimler 1

16.08.2014, 15:31

Pentru cei mai putin experimentati cum sunt eu spre exemplu si poate multi altii:

Oul unde il folosim ?

Cat suc de rosii se foloseste ?

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S