Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

de Criss in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2011 | 29889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 kg cartofi fierti in coaja
  • -500 g carne tocata
  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -o lingurita pasta de ardei
  • -rosii cherry
  • -sare,piper
  • -cimbru
  • -1 ou
  • -100 g cascaval (am pus cas de vaca)
  • -suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si ciuperci:

Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca apoi se curata. E bine sa fierbem cartofii cu cateva ore inainte si sa fie reci, astfel nu se sfarama cand ii taiem rondele.

Ceapa se taie marunt, se caleste, se adauga ciupercile curatate si taiate cubulete si se calesc si acestea, apoi se adauga carnea tocata si dupa ce se caleste si aceasta, adaugam suc sau pasta de rosii. Lasam la fiert pana se evapora apa, condimentam cu sare, piper, cimbru, pasta de ardei dupa gust.

Intr-un vas termorezistent punem un rand de cartofi taiati rondele, putina sare, amestec de carne cu ciuperci, felii de rosii cherry, din nou cartofi, carne, rosii. Ultimul strat va fi format din cartofi peste care radem cascaval/branza/cas dupa preferinta si dupa ce gasim prin frigider. :)

Introducem tava in cuptor pentru 30 minute.

Se poate servi ca atare sau cu smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lia maria 1

14.11.2011, 10:24

imi place

Criss 1

15.11.2011, 08:26

Multumesc dragele mele.

Daimler 1

16.08.2014, 15:31

Pentru cei mai putin experimentati cum sunt eu spre exemplu si poate multi altii:

Oul unde il folosim ?

Cat suc de rosii se foloseste ?

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu ciuperci si carne de curcan