Musaca de cartofi cu carne tocata

de Isabel in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2013 | 4946 vizualizari

 

Se poate folosi si carne tocata de vita sau amestec vita cu porc,sau pui sau curcan.

 

INGREDIENTE

  • 12 cartofi medii
  • 500 g carne tocata de porc
  • o ceapa mare
  • o ceasca zarzavat facut in casa (din ardei rosu gras si rosii)
  • 2-3 lg bulion
  • sare(delicat de legume)
  • piper
  • cimbru
  • o lingurita zahar
  • o legatura marar si olegatura patrunjel
  • 1 ou
  • 2-3 lg ulei
  • 100 g branza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne tocata:

Se fierb cartofii in coaja, nu prea mult sa nu se crape, se incearca cu o scobitoare. Se curata de coaja si se taie rondele.

Intre timp se curata ceapa si se  toaca fin si se caleste impreuna cu carne tocata pana ce se rumeneste usor, apoi adaugam zarzavatul si bulionul, amestecam si apoi adaugam condimentele (sare, piper, cimbru, zahar) si verdeata tocata marunt.

Se unge o tava cu putin ulei sau margarina (unt) pt copt si se aseaza un rand de cartofi (rondele), un strat de carne, altul de cartofi si tot asa pana terminati compozitia, ultimul fiind de cartofi si dam la cuptorul incins prealabil (200 C) pt 45 minute. Scoatem si turnam un ou batut deasupra care se va intari imediat si radem branza. Dam pt inca 15-20 minute la cuptor, pana se rumeneste frumos.

Se serveste fierbinte cu castraveti, gogosari, conopida la otet.

Pofta buna...

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit doua vase unul cu branza altul fara branza,cu un strat de cartofi altul carne si iar cartofi.

RETETA IN IMAGINI

Musaca de cartofi cu carne tocata-0
Musaca de cartofi cu carne tocata-1
Musaca de cartofi cu carne tocata-2
Musaca de cartofi cu carne tocata-3

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

13.10.2013, 21:15

Isabel 1

15.10.2013, 09:42

ff gustoasa

tanyapatap 1

28.01.2014, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04