Musaca de cartofi cu carne tocata

de -Miti- in Porc, 18 Aug 2014 | 5756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 250 g carne tocata de porc
  • 3-4 rosii din conserva
  • un pachet Miez de Lapte Delaco
  • amestec de usturoi si piper Kotanyi
  • sare
  • 2-3 linguri de pasta de tomate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne tocata:

 

Se curata ceapa si cartofii si se spala. Ceapa se taie marunt, iar cartofii se feliaza, in felii de grosime egala.

Se pune tigaia pe foc si o lingura de ulei. Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Se tin cam 10 minute pe foc, se sareaza si se condimenteaza cu amestecul de piper si usturoi. Se adauga rosiile.

In forma pentru cuptor, se pune un rand de cartofi si un rand de carne tocata si se continua tot asa. Ultimul rand sa fie de cartofi. Se taie miezul de lapte in felii rotunde si se pun peste cartofi. Pasta de tomate se amesteca impreuna cu o cana de apa si se toarna deasupra.

Se lasa la cuptor cam o ora, 45 de minute acoperit, iar ultimele 15 minute fara capac. Se serveste cu muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca de cartofi cu carne tocata-0
Musaca de cartofi cu carne tocata-1
Musaca de cartofi cu carne tocata-2

COMENTARII (18)

Pushaa 1

19.08.2014, 13:04

buna!

babi5 1

19.08.2014, 17:20

MotanLaOale 1

28.08.2014, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04