Musaca de cartofi cu piept de pui

de RoXx in Pui, 23 Oct 2013 | 5128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi
  • 700 gr. piept de pui (tocat)
  • 2 cepe
  • rosii in bulion 400 gr.
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa

Pentru sosul alb :

  • 50 gr. unt
  • 200 ml. smantana
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. cascaval
  • 2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu piept de pui:

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Cand sunt gata,se lasa la racit apoi se curata de coaja si se taie felii de 1 cm . Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o catita incinsa in prealabil cu 2-3 linguri de ulei.Se lasa cateva minute ,apoi se adauga pieptul de pui tocat , apa si rosiile in bulion . Se asezoneaza si se lasa la foc mic pana scade apa.Dupa ce s-a racit compozitia putin ,se amesteca cu ouale batute si patrunjelul tocat marunt.

Prepararea sosului alb : Intr-o tigaie incinsa se pune untul si cele doua linguri de faina si se amesteca bine pana se omogeizeaza . Peste,se toarna laptele amestecand incet pentru a nu se forma cocoloase.Se adauga smantana,se asezoneaza si se lasa la foc mic pana se omogenizeaza.

Intr-o cratita/tava unsa cu ulei,se pune un strat de felii de cartofi iar peste se toarna compozitia de carne.Se completeaza cu al doilea strat de cartofi felii,peste care se pune sosul alb si cascavalul ras.

Se introduce la cuptor cca. 30 de minute pana se rumeneste . 

Pofta buna !

 

COMENTARII (21)

RoXx 1

24.10.2013, 10:48

Ligia Bxl 1

26.10.2013, 19:30

imi place musacaua

RoXx 1

26.10.2013, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D