Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel

de simona72 in Vita, 29 Oct 2013 | 11870 vizualizari

 

Aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa mai fac cu ea...nu aveam inspiratie deloc. Sunt sigura ca toata lumea pateste la fel...te uiti pe net, cauti prin carti...nimic nu-ti place...asta am patit si eu azi. Vroiam ceva de toamna, dar nu stiam ce, vroiam ceva care sa fie bun, gustos, plin de arome...pana la urma a venit si ideea salvatoare. A iesit o mancarica super gustoasa si delicioasa, un contrast intre dulce, usor picat, arome, texturi...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 1 dovleac placintar
  • 5 cartofi mari
  • 2 buc ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita dulceata de ardei iute
  • 1 lingurita garam masala
  • 3 linguri pasta de ardei copti
  • 1/2 borcan rosii deshidratate Baresa
  • 1 cescuta vin rosu
  • 100-150 ml suc de rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel:

Carnea de vitel o curatam de pielite, o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa o tocam marunt si o calim un ulei de masline. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca carnea si o lasam la calit la foc iute pana scade zeama lasata. Adaugam ceasca de vin rosu si mai lasam din nou pana scade vinul. Cat carnea sta pe foc, spalam bine dovleacul placintar, il stergem cu prosop de bucatarie, cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri atat cartofii cat si dovleacul. Aici eu am avut ajutor, la feliatorul electric au fost date toate de catre ajutorul de bucatar:)), adica sotul. Se curata de seminte dovleacul, iar partea cu gaura nu a fost folosita toata. Cartofii feliati au fost fierti in apa clocotita pe jumatate. Intre timp este gata si carnea, o rasturnam intr-un castron mai mare, adaugam ouale,usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat marunt, celelalte mirodenii, rosiile de la borcan taiate cubulete, jumatate din sucul de rosii. Amestecam carnea cu celelalte ingrediente, gustam si potrivim dupa gustul nostru. Pregatim un vas termorezistent pe care-l ungem cu putin ulei de masline. Punem un strat de cartofi unul de dovleac, unul de carne si tot asa pana terminam ingredientele, iar deasupra sa ne ramana felii de  cartofi si dovleac. Condimentam deasupra cu sare si piper, uleiul de pe rosii si restul de suc de rosii. Dam tava acoperita cu capac sau folie de aluminiu la cuptor, setam la 200 grade pt 20 minute. Dupa ce timpul a expirat reducem focul la 180 grade si mai lasam 20 minute. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

mirodeniile le puneti in functie de gustul fiecaruia(eu am tot gustat si am mai adaugat cate ceva dupa preferinte)

2

lasati sa se racoreasca bine musacaua, asa fierbinte este greu de scos intreaga din tava, riscati sa se imprastie

3

se poate face si in vase individuale, eu am facut intr-unul pt a trimite la degustat la mama

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca