Musaca de cartofi si carne de vita

de Oana in Vita, 5 Feb 2010 | 53744 vizualizari

 

Varianta mea de musaca pe care o fac de mult timp.

 

INGREDIENTE

  • Sos de carne:
  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cu sare, cimbru, maghiran, boia dulce, ceapa verde uscata
  • putin piper
  • o cescuta suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • Piure de cartofi:
  • 1 kg cartofi albi
  • 50 g unt
  • o cescuta de lapte cald
  • sare
  • in plus:
  • o vanata (optional)
  • 2 oua
  • o cescuta suc de rosii
  • cascaval ras
  • 20 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si carne de vita:

Morcovii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare, se pun legumele si se lasa putin la inmuiat, apoi se adauga carnea si o cescuta de apa calda. Se lasa la inabusit sub capac pana scade zeama, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza, se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc sa scada pana carnea este moale. Daca este necesar, mai adaugati din cand in cand apa calda.

In timp ce carnea este pe foc, pregatiti piureul. Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Se scurg apoi se apa, pastrand o cescuta din apa in care au fiert. Se mixeaza cu laptele cald, untul si sare dupa gust.

Dupa reteta Ancutei de musaca, am pus si eu o vanata pe care o aveam in congelator, taiata cubulete :), dar nu-i obligatoriu, eu nu am mai pus pana acum.

Bun! Ungem un vas de iena cu unt, vasul sa fie inalt si incapator. Punem jumatate din piureul de cartofi, deasupra jumatate din carne, apoi vinetele, restul de carne si acoperim cu ultimul strat de piure. Pe margini facem cateva gauri cu cutitul si turnam din apa calda in care au fiert cartofii, din cescuta pe care am pus-o deoparte.

Se pune vasul in cuptorul incins, la foc mediu spre mic, cam 20 de minute.

Ouale se bat bine si se pun peste musaca. Deasupra oualelor se pune si sucul de rosii si se pune iar vasul in cuptor, pana se incheaga bine. La final se pune cascaval ras din belsug, eu am avut unul din lapte de vaca si oaie, napolact. Se baga iar vasul in cuptor pana se topeste cascavalul.

Se serveste cu smantana sau iaurt cremos.

 

TIPS-URI

1

Daca folositi vinete proaspete, le taiati mai intai rondele, le presarati cu sare, apoi le prajiti putin in ulei si le scurgeti. Si vinetele mele congelate mergeau putin trase in tigaie!

RETETA IN IMAGINI

Musaca de cartofi si carne de vita-0
Musaca de cartofi si carne de vita-1
Musaca de cartofi si carne de vita-2
Musaca de cartofi si carne de vita-3
Musaca de cartofi si carne de vita-4
Musaca de cartofi si carne de vita-5
Musaca de cartofi si carne de vita-6
Musaca de cartofi si carne de vita-7
Musaca de cartofi si carne de vita-8
Musaca de cartofi si carne de vita-9
Musaca de cartofi si carne de vita-10
Musaca de cartofi si carne de vita-11
Musaca de cartofi si carne de vita-12

COMENTARII (24)

babi5

babi5 1

28.02.2013, 17:11

buna

ralu_ca

ralu_ca 1

07.09.2013, 16:46

super buna

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 17:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!