Musaca de dovlecei

de Mimi_miss_u in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2012 | 2225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • dovlecei - 3 buc medii
  • rosii - 500g
  • ardei gras (de preferat rosu) - 2 buc
  • busuioc - proaspat (sau congelat)
  • branza - 300 g
  • cascaval - 200g
  • parmezan - 100g
  • oua - 3 buc
  • unt - pt uns tava
  • pesmet - pt tapetat tava
  • muschi file (sau sunca curcan) - 300g (feliat)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Se taie dovleceii felii rotunde, la fel si rosiile si ardeii.

Radem branza si cascavalul.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu pesmet si incepem sa punem straturi de legume, braza si mezel.

Intai un strat de dovlecei, apoi unul de mezel, niste ardei, frunze de busuioc si putina branza rasa. Apoi un strat de felii de rosii, ardei, frunze de busuioc, parmezan si un strat bun de branza rasa
Continuam cu strarturile in ce ordine ne place dar la final sa fie un strat de rosii, unul de branza si busuioc.

Batem ouale in care adaugam niste branza rasa si turnam compozitia peste legume. Presaram cascavalul deasupra si punem la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 grade.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca de dovlecei-0
Musaca de dovlecei-1
Musaca de dovlecei-2
Musaca de dovlecei-3
Musaca de dovlecei-4
Musaca de dovlecei-5
Musaca de dovlecei-6
Musaca de dovlecei-7
Musaca de dovlecei-8
Musaca de dovlecei-9
Musaca de dovlecei-10
Musaca de dovlecei-11
Musaca de dovlecei-12

COMENTARII (10)

olivee

olivee 1

13.10.2012, 21:45

MIUTA

MIUTA 1

13.10.2012, 21:47

Foarte bine arata

 merisor

merisor 1

14.10.2012, 07:11

Cred ca-i buna musacaua ta cu dovlecei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!