Musaca de dovlecei

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2021 | 2637 vizualizari

 

Dupa reteta clasica greceasca cu vinete si cea balcanica cu cartofi iata o varianta cu dovlecei.
Dovlecelul lasa mai multa apa ca vanata, faceti un sos cu carne nu prea lichid.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/musaca-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei medii bio
  • 450 gr carne tocata de vita sau miel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoil
  • 350 ml de sos de rosii de casa
  • 60 gr de cascaval ras
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • cimbru uscat

Sos alb:

  • 125 ml de smantana
  • un varf de nucsoara rasa
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei.

Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit. 


Pregatiti sosul alb : 

Bateti oul cu un pic de sare si smantana. Puneti piper si nucsoara. Spalati dovleceii, taiati capetele si taiati-i felii in lungime. Sarati feliile. Ungeti cu unt un vas de gratin (23/23 cm). Puneti un strat de dovlecei , deasupra  un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne. Puneti din nou un strat de dovlecei si terminati cu restul carnii. Varsati deasupra sosul alb si presarati cascaval ras.

Coaceti la cuptorul incalzit la 210 °C  timp de  25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de Dovlecei si Piept de pui