Musaca de post, cu granule de soia

de Ina in Mancaruri de post, 8 Mai 2011 | 9473 vizualizari

 

Alta reteta .... "expirata" =))

 

INGREDIENTE

  • 200 g soia granule 
  • o ceapa
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 6-8 cartofi
  • 6-7 linguri de mustar clasic ( din comert )
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de post, cu granule de soia:

Fierbem soia in apa cu sare, piper si doua foi de dafin, apoi o scurgem bine.

Cartofii ii curatam, ii feliem si-i prajim pe jumatate, in ulei incins.

Calim ceapa, dupa ce am tocat-o in prealabil. Adaugam pasta de tomate, o cescuta cu apa, sare si piper. Turnam bucatile de soia  peste prajeala si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas termorezistent , uns cu putin ulei, asezam un strat de felii de cartofi prajiti, apoi un strat sin amestecul de soia, iar cartofi, iar soia, pana terminam ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi. 

Facem un sos din mustar clasic si apa, pe care il distribuim in mod uniform peste musaca . Presaram cu putin pesmet si verdeata maruntita si dam la cuptor pana de rumeneste deasupra. Servim cu muratura.

 

 

 

TIPS-URI

1

Scurgeti cat puteti de bine granulele de soia, dupa fierbere

RETETA IN IMAGINI

Musaca de post, cu granule de  soia-0
Musaca de post, cu granule de  soia-1
Musaca de post, cu granule de  soia-2
Musaca de post, cu granule de  soia-3
Musaca de post, cu granule de  soia-4
Musaca de post, cu granule de  soia-5
Musaca de post, cu granule de  soia-6
Musaca de post, cu granule de  soia-7
Musaca de post, cu granule de  soia-8
Musaca de post, cu granule de  soia-9
Musaca de post, cu granule de  soia-10
Musaca de post, cu granule de  soia-11
Musaca de post, cu granule de  soia-12
Musaca de post, cu granule de  soia-13

COMENTARII (16)

LUK 1

08.05.2011, 15:23

e buna buna

Lau 1

08.05.2011, 16:17

ce bine arata

mamaieelena 1

08.05.2011, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04