Musaca de vinete

de silvi0ara in Vita, 17 Iun 2010 | 2650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  
  • 4 rosii mai mari  
  • ½ kg.carne tocata manzat  
  • ½ kg.carne tocata pui  
  • 1 legatura ceapa verde  
  • 1 ou  
  • verdeata tocata, marar si partunjel  
  • ½ pahar suc de rosii  
  • ½ pahar apa  
  • sare si piper dupa gust  
  • 4-5 frunze menta proaspat tocata  
  • 1 lingurita oregano  
  • 100g cascaval ras  
  • 1 pahar suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt impreuna cu oul si condimentele.Se pune intr-un vas cu putin ulei si se lasa sa se rumeneasca putin,apoi se adauga apa si sucul de rosii si se lasa pe foc pana se evapora toata zeama.Cand a scazut toata zeama se ia de pe foc si se lasa la o parte.Vinetele se spala se curate de caoja din loc in loc,se dau cu putina sare si se lasa la scurs,apoi se pun pe gratar la rumenit .Gratarul trebuie uns inainte cu putin ulei(sau se pot prajii in ulei).La fel se procedeaza si cu rosiile,doar ca ele trebuie tinute foarte putin pe gratar ca sa nu se prajeasca prea tare.Se aseaza feliile de vinete intr-un vas incasabil(yena),deasupra se pun rondele de rosii peste care presam putin oregano,adaugam stratul de carne si acoperim cu restul de vinete si rosii.Presaram iar oregano si deasupra turnam sos se rosii si bagam vasul in cuptorul preancalzit la 200gC  pentru 20-30 de minute.Cand musacaua este gata se pune deasupra cascavalul ras si se mai lasa 5 minute in cuptor apoi se poate servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca de vinete-0
Musaca de vinete-1
Musaca de vinete-2
Musaca de vinete-3
Musaca de vinete-4
Musaca de vinete-5
Musaca de vinete-6
Musaca de vinete-7
Musaca de vinete-8
Musaca de vinete-9
Musaca de vinete-10
Musaca de vinete-11
Musaca de vinete-12

COMENTARII (3)

nadina73 1

17.06.2010, 18:14

prima si pap cat vreau 5 furcuce bine ca ai aparut silvi,pe unde umbli?

silvi0ara 1

17.06.2010, 19:15

Nadina,am fost in vacanta la mare.
Te pup si mersi de furculite,o sa incep iar sa gatesc,desii mai bine era plecata.

Bucataras Medi 1

17.06.2010, 21:10

Silvioara, asteptam bunaciuni..................bine ai revenit!...............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04