Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan

de Oana in Curcan, 29 Iul 2013 | 15024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari fierti in coaja
  • 1 vanata mare
  • 2 rosii mari
  • parmezan ras
  • Umplutura de carne:
  • 500 gr piept de curcan
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 catei de ustoroi
  • 2 rosii mari
  • sare si piper
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan:

Vanata se curata de coaja si se taie rondele, se presara cu sare si se lasa sa se odihneasca pana pregatim carnea.

Se pune putin ulei intr-o tigaie adanca. Se adauga carnea de curcan taiata fasii sau tocata. Se adauga ceapa verde si usturoiul si se lasa se se inmoaie, amestecand din cand in cand. Rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se taie cubulete si se pun peste carne. Se adauga sare, piper si oregano. Se lasa sa scada putin sosul de rosii.

Cartofii fierti in coaja se curata si se taie rondele. Se clatesc vinetele cu apa rece si se sterg cu prosoape de hartie.

Intr-un vas de iena se aseaza un rand de cartofi, deasupra vinete, parmezan, apoi se pune carnea cu sos de rosii. Se pune iar un strat de cartofi si unul de vinete. Se presara parmezan. Cele doua rosii se oparesc, se curata de coaja si se taie rondele. Se aseaza deasupra, ca ultim strat si se presara iar parmezan.

Se pune tava in cuptorul incalzit si se coace la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si vanata este moale.

Se poate servi cu iaurt sau smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-0
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-1
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-2
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-3
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-4
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan-5

COMENTARII (10)

simona72 1

30.07.2013, 10:09

Un deliciu!!

babi5 1

04.09.2013, 08:37

Panacris 1

22.06.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04