Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval

de aalliinnaa07 in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2013 | 5195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg vinete
  • 500-600 g carne tocata de porc
  • 250 g bulion(eu am folosit bulion facut in acasa)
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 lingura oregano
  • piper
  • sare
  • 200 g smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • 300 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval:

Se curata vinetele de coaja, apoi le taiam felii grose de 1 cm. Feliile le-am pus la fiert 10-15 minute pana au devenit moi, apoi le scoatem pe un prosop pentru a se scurge de apa.

Ceapa o taiem marunt si o calim putin in uleiul incins, apoi adaugam carnea tocata si morcovul dat prin masina de tocat pe care le calim cam 15 minute.Dupa cele 10 minute adaugam bulionul, piperul, oregano si sare dupa gust, mai lasam pe foc 5 minute.

Ungem o tava cu unt, punem 1 strat de vinete pe care le mai stoarcem cu mana de apa, peste vinete adaugam carnea si cascavalul taiat felii, iar ultimul strat vinetele ramase.Dam tava la cuptor 30 de minute.

Intre timp preparam sosul, amestecam smantana cu oul, apa si faina.

Dupe 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam sosul de smantana si cascavalul ramas pe care il dam pe razatoare, mai dam la cuptor inca 30 de minute pana acesta se rumeneste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-0
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-1
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-2
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-3
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-4
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-5
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-6
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-7
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-8
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval-9

COMENTARII (11)

deyutzky 1

27.03.2013, 20:22

buuunaa

Rocsi 1

28.03.2013, 10:50

Bine arata!

babi5 1

18.12.2014, 07:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04