Musaca de vinete si cartofi

de Bya Ralu in Porc, 30 Ian 2013 | 4107 vizualizari

 

este o reteta din click pofta buna! este foarte buna,sa o incercati,e putin modificata dar buna

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei
  • 500 g carne tocata de porc/
  • 2linguri de paste de tomate/
  • 2-3 catei de usturoi/
  • sare,piper,cimbru/
  • vin rosu/
  • 2 vinete(eu am folosit cca 1 vanata mica pasata)/
  • 6-7 cartofi maricei/
  • Pentru sos bechamel:
  • 2 linguri de unt/
  • 1 lingura faina/
  • 250 ml lapte/
  • 2 oua/
  • 180 g iaurt/
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si cartofi:

Ceapa se curata marunt, se caleste in ulei de masline pana se inmoaie, se adauga carnea amestecand frecvent si se caleste pana devine alba. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano, cimbru, adaugam vinul rosu si se lasa la foc mic 10 minute. Se adauga usturoiul pasat, pasta de tomate si se mai lasa 1 minut pe foc.

Cartofii se curata se coaja, se spala si se taie felii groase de 0,5 cm, care se fierb pe jumatate in apa cu sare,dupa care se scurg.

Vinetele eu le-am pasat, se pot folosi vinete necoapte care se taie rondele si se prajesc putin in ulei dupa care se adauga in tava de copt.

Intr-un vas termorezistent se adauga 1 strat de cartofi, adaugam vinetele pasate, carnea si cartofi deasupra.

Untul se topeste intr-o tigaie mare, se pune faina, se amesteca si treptat se adauga laptele, amestecand continuu si se lasa la foc mic 15 minute sa fiarba. Dupa ce s-a racit sosul un pic, se adauga ouale amestecate cu iaurtul si cascavalul dat pe razatoare, se amesteca bine.

Se toarna peste ingredientele din vas sosul bechamel si se introduce vasul in cuptorul preincalzit circa 1 ora. Se serveste cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din muschi de porc cu sos bechamel