Musaca din varza creata

de Panacris in Mancaruri cu carne, 23 Sep 2016 | 5176 vizualizari

 

Nah, varza asta creata e specifica zonei Banatului și Transilvaniei, adică zona de sud si vest a României ;) Greu am găsit-o aici în răgățime :((( Noroc cu LIDl :D Mi-am încercat ”norocul” în urmă cu vreo câteva luni în urmă, să prepar Zmeilor, ce am savurat în copilărie, vinerea :D, mâncare din varză creață și cartofi, aromatizați cu multe semințe de chimen :D  Nah, n-am avut succes, așa că am recurs la ingredientul secret :D ”carnea” și am pus de un fel de ”musaca” din varză creață și mix de carne tocată, aromatizată cu pudră de chimen;) Se pare că am reușit să-i împrietenesc cu varza creață și aroma de chimen ;) Abia am apucat  o poză de prezentare ;) Spor și poftă bună! Paranteza :D In timp ce scriam reețeta, ca-n vremurile buneeee (2009....), ascultam pe fundal o melodie, si refrenul era ”tot acasă mă întorc” :D ;) adică tot la Bucătăraș.ro mă întorc, deși o perioadă, am cam dezerdat :(  Off, să revin, asta era o rețetă pentru noul concurs marca Bucataras.ro "Ziua cand imi rasfat nevasta", 

 

INGREDIENTE

  • Varză creață 1 bucată, cca. 2000 g, Carne tocată mixtă vită/porc 1000 g, Ceapă 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Ulei de măsline cca. 3 linguri, Ouă 2 bucăți, Sare de mare cu ierburi, Boia de ardei dulce, Piper proaspăt măcinat, Pătrunjel verde 1 legătură, Mărar verde 1 legătură, Bulion din roșii cca. 1000 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din varza creata:

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la dinstuit în puțin ulei de măsline și apă, la foc mediu, neacoperit, cca. 10 minute. Carnea tocată se adaugă în amestecul de ceapă și ardei și se lasă la gătit cca. 10 minute, amestecându-se continuu. După ce carnea și legumele s-au rumenit se asezonează cu mirodeniile și ouăle.

Între timp varza creață se curăță și se taie fideluță.

Într-un vas înalt, sau într-o tava încăpătoare, se începe ”montarea” musacalei: un strat de varză tocată (crudă), un strat din amestecul de carne, tot așa până se termină ingredientele :D ;) Bulionul se amestecă cu verdețurile și se toarnă uniform peste musacaua din varză creață.

 

Musacaua se dă la gătit la cuptor cca. 60 min. la 200 grade, acoperită. Se servește ca atarre sau cu smântână ;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din varza creata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

27.09.2016, 23:44

O, ce mare bunatate...la musaca din varza creata nu m-am gandit! Imi place!

miki_a 1

28.09.2016, 00:02

Cristina, , bine ai revenit la noi! Arata grozav de apetisant preparatul tau iar amestecul de condimente e super!

Valclaudia 1

28.09.2016, 05:49

tare, tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun - 1000