Musaca invelita in teci

de epurasha2bb in Vita, 5 Mar 2010 | 1910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  5 cartofi mai mari un pic ca pumnul,
  •  o mana zdravana de teci de fasole verde din cele mai lunguiete,
  • 1 lingura de cascaval ras,
  • un ou,
  •  300 g carne tocata amestec porc cu vita,
  • 1 ceapa mica,
  • 4 graunti de usturoi,
  • 1 lingurita de crema de branza cu smanatana Apetito,
  •  1 lingura doua de unt,
  • o lingura de pesmet,
  • sare, piper,
  •  1/2 ardei rosu capia,
  • 1 lingurita smantana,
  • 1 bucata de praz cam cat palma,
  • 1 morcov mic,
  • 2 linguri pasta de tomate,
  •  un pic de ulei,
  • 2 ciuperci champigion proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca invelita in teci:

Incepem prin a ferbe cartofii in coaja in apa simpla.Apoi separat in alta oala fierbem apa cu putina sare si oparim tecile, le mai lasam un pic sa nu fie fierte de tot si molesite doar aldente.Apoi tocam marunt ceapa, ardeiul, prazul, usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi adaugam si carnea tocata si amestecam din cand in cand si apoi si pasta de tomate.Dam un praf de sare si piper si oprim focul fiindca se mai fac si in cuptor, ideea era sa mai scapam de zeama si sa capete un usor gust de caleala.Apoi pasam cartofii fierti bine si curatati de coaja si ii amestecam cu unt, sare, crema de branza si smantana.Pregatim vasul de portelan uns cu unt bine de tot si apoi tapetat cu pesmet.Punem primul strat de piure.Apoi amestecl de carne si legume apoi asezam pe margine impingand usor catre baza si putin indiagonala tecle de fasole verde.Apoi punem iar piureul ramas.Deasupra de tot turnam un ou batut amestecat cu o lingura de cascaval ras si apoi aseza si cele 2 ciuperci taiate in cate 6-8 trinughiuri.Bagam la cuptor care trebuie sa fie incins dinainte si lasam sa se rumenesca.S-ar putea sa mai apara la suprafata zeama pentru ca lasa si ciupercile si mai e si cascavalul care lasa grasime plus untul care se topeste.Aceasta zeama se poate aduna cu usurinta cu o lingura de deasupra.Cand s-a rumenit frumos scoatem si servim calda!este deosebit de gustoasa!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musaca invelita in teci 20634
retete culinare - Musaca invelita in teci 20635
retete culinare - Musaca invelita in teci 20636
retete culinare - Musaca invelita in teci 20637
retete culinare - Musaca invelita in teci 20638
retete culinare - Musaca invelita in teci 20639
retete culinare - Musaca invelita in teci 20640
retete culinare - Musaca invelita in teci 20641
retete culinare - Musaca invelita in teci 28964
retete culinare - Musaca invelita in teci 28965

COMENTARII (8)

epurasha2bb 1

26.04.2010, 19:01

daca-ai stii ce buna a fost! mmm, dar cat sta musacaua nr.2 la cuptor am vazut tarta ta soare si mi-as dori sa o fac si eu curand!

epurasha2bb 1

27.04.2010, 13:47

ultimele 2 poze ce atasez acum sunt cu varianta de ieri cu mult cascaval !

Sylvia 1

27.04.2010, 14:08

Vai ce bine arata si mor de pofta 5 furculite si de la mine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!