Musaca talmes-balmes

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2013 | 13901 vizualizari

 

Recunosc, că de azi dimineață mă frământ ce nume să dau ”hibridului” de musaca. Cleme mi-a oferit titlul ideal, așa că pot posta rețeta! Multumesc Cleme!

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec (vită și porc) cca. 1000g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper alb proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulcem
  • cimbru,
  • oregano,
  • mărar,
  • cartofi albi de Gheorghieni 1000 g,
  • mozzarela cca. 250 g,
  • ouă de prepeliță 10 bucăți,
  • nucșoară,
  • bulion Panacris,
  • cașcaval Delaco cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca talmes-balmes:

Cartofii se curăță, se taie în bucățele și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 20 de minute la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Ceapa și morcovul, se curăță, se toacă mărunt și se pun la dinstiut în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă carnea tocată, boia de ardei, mărar, cimbru și oregano după gust, lăsându-se la prăjit cca. 10 minute la foc mic.

După ce cartofii s-au fiert, se pasează cu o presă specială sau cu mixerul, se adaugă mozzarela, ouăle de prepeliță, nucșoara, asezonându-se de sare și piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. În piureul obținut se adaugă amestecul de carne, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredinetele, se asează într-un vas termorezistent la cuptor, se presară bulionul deasupra, cașcavalul ras și oregano.

Se dă la cuptor ptr cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Se servește fierbinte acompaniată  de o salată de sezon!

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

cele 10 ouă de prepeliță se pot înlocui cu 3 ouă de găină

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca talmes-balmes" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu paste de casa si sos Bechamel