Muschi de porc cu sos de capere

de papabundetot in Porc, 22 Sep 2013 | 2674 vizualizari

 

Pentru acest preparat initial,m-am inspirat dintr-o reteta,insa,pe masura ce gateam preparatul mi-am dat seama ca aromele sunt “prea cuminti” pentru gustul meu si am deviat putin de la reteta originala,dar am pastrat ideea de baza si oarecum modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 1 lamaie
  • 100 gr capere
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cepe esalote
  • busuioc
  • 100 gr unt
  • 50 gr smantana de gatit
  • curry,ardei iute
  • vin alb,
  • 2 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de capere:

Muschiul de porc spalat si uscat l-am frecat cu putina sare si apoi l-am pus intr-o tigaie incinsa pe foc impreuna cu 3 catei de usturoi intregi.L-am lasat pana s-a rumenit frumos pe toate partile apoi l-am bagat 30 min la cuptor ca sa se patrunda bine.

Separat intr-o alta tigaie am pus putin unt si putin ulei,am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt,le-am lasat pana cand au devenit transparente,am adaugat apoi faina,vinul si am lasat sa fiarba pana cand vinul a scazut putin,am pus apoi zeama de lamaie,caperele cu zeama cu tot,busuiocul,curry,am amestecat totul si am mai lasat putin la foc,am adaugat si untul,smantana,am amestecat bine si am oprit focul. Dupa ce am oprit focul am mai adaugat o lingura de zahar pentru ca mi se parea un pic cam acrisor pentru gustul meu acest sos.Gustati si daca va place asa nu mai e nevoie de zahar.

Am servit muschiul de porc cu sos de capere cu paste cu ulei de susan,si putin busuioc presarat deasupra pentru un aspect mai…apetisant.

Pofta buna!

 

COMENTARII (10)

danakarin

danakarin 1

22.09.2013, 19:48

Excelent. Si eu sunt de părerea lui Buni!

Rocsi

Rocsi 1

22.09.2013, 22:33

Apetisant

papabundetot

papabundetot 1

23.09.2013, 09:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!