Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)

de MOKUSKA in Porc, 26 Mai 2014 | 4179 vizualizari

 

O reteta traditionala din Ungaria. Se poate realiza dupa gust cu ceapa sau cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g muschi de porc (4 felii)
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • piper
  • sare
  • boia
  • apa
  • 2 linguri de ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos):

Carnea se spala, se taie felii mai groase si se bate foarte putin pe ambele parti. (grosimea sa ramana cca de un deget). Bucatile se prajesc la foc iute pe ambele parti in putin ulei pana cand se rumenesc (sau fara ulei in teflon).  Intr-o cratita asezam carnea prajita, usturoiul, ceapa, rosia si ardeii, toate taiate in 4 si le condimentam cu sare, piper negru si boia dulce. Zeama ce a ramas de la carnea fripta o turnam peste si mai turnam 1 cana de apa (sa acopere bine toate ingredientele). Se fierbe la foc mic sub capac, pana scade zeama aproape de tot (daca mai este nevoie puteti sa adugati ulterior apa fierbinte). Dupa ce s-a inabusit carnea, a devenit frageda, scoatem bucatile pe un platou, iar legumele fierte (cu zeama in care au fiert) le zdrobim cu un blender, condimentam cu putin busuioc uscat (un praf), asezam inapoi bucatile de carne peste sos si le mai lasam la fiert 3-4 minute (verificati sa nu se prinda sosul).

Friptura am servit-o cu piure de cartofi, dar se poate servi doar cu sosul obtinut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu verdeturi