Muschi de porc cu sos de visine si cartofi taranesti la cuptor

de papabundetot in Porc, 1 Iul 2013 | 5319 vizualizari

 

Din ce vad eu pe la emisiunile culinare pe Paprika Tv bucatarii renumiti si talentati nu prea trateaza cu “seriozitate” muschiul de porc si spun ca este o carne foarte simplu de gatit nu il prea apreciaza,eu insa ador aceasta carnita si pentru ca este slaba dar si pentru ca pot face multe variante gatite delicios din ele de la umplut cu tot felul de bunatati si pana la varianta asta prajita alaturi de un sos bun si gustos. Pentru ca muschi umplut dar si in crusta am mai facut si pentru ca dulceata de visine era abia luata de pe foc si pusa in borcane,mi-a venit ideea asta cu sosul de visine

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc (pestisor)
  • putina faina
  • sos soia
  • vin rosu
  • usturoi
  • ceapa
  • 4-5 feliute carnati chorizo
  • cartofi,
  • ulei,
  • ghimbir,
  • otet xeres
  • curry,
  • fulgi de ardei iute,
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de visine si cartofi taranesti la cuptor:

Muschiul de porc l-am taiat felii de aproximativ 2,5 cm si le-am aplatizat cu podul palmei,l-am marinat mai apoi cu vin,sos soia,curry si fulgi de ardei iuti. L-am lasat la marinat cam o ora si apoi l-am scurs bine si l-am tavalit putin prin faina alba si l-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei de trufe.

Separat am curatat cartofii si i-am spalat,i-am taiat in bucatele si i-am pus intr-o tava cu boia,curry si putina supa de pui,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor cam 35-40 min,dupa ce cartofii s-au inmuiat am luat folia la o parte si am adaugat cateva cepsoare taiate marunt,usturoi,carnati chorizo si cateva bucatele de slanina afumata,toate acestea prajite inainte putin pe aragaz. Am mai lasat 10 min cartofii la cuptor pentru a se rumeni frumos si pentru ca aromele noi adaugate sa se combine cu ei.

Sosul de visine l-am facut cu 2 catei de usturoi si putin ghimbir tocat marunt lasate in putin ulei sa se caleasca cat sa isi elibereze toate aromele,am adaugat apoi 2 lingurite de dulceata de visine,putin vin rosu,am mai lasat sa fiarba pana a scazut putin toata compozitia,apoi am adaugat o lingurita de zahar si putin otet xeres si am mai lasat pe foc pana zaharul s-a topit si sosul a capatat o consistenta asemanatoare cu cea de dulceata mai groasa. La sfarsit am adaugat si cativa muguri de pin pentru a da sosului un plus de savoare  .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de visine si cartofi taranesti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada din muschi de porc