Muschi de porc exotic cu fructe confiate

de nico15 in Porc, 20 Aug 2011 | 3256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de muschiulet de porc 500-600 g
  • 3-4 felii de prosciutto/bacon
  • 3-4 de cascaval
  • 2 prune afumate
  • 2 caise uscate
  • compot de ananas
  • 3-4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 150 g de ciuperci
  • 100-150 g de bacon  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc exotic cu fructe confiate:

Se marineaza carnea dupa cum urmeaza: ulei, sare, cimbru, piper, vin alb sec se lasa 15 minute la marinat minim maxim 2 ore, in functie de cat timp aveti, cu cat sta mai mult cu atat este mai gustoasa.  Dupa care luam muschiuletul si taiem longitudinal de la capul mai subtire catre cel mai gros, avand grija sa ramana putin sa nu se despice muschiul.Pe capatul subtire se monteaza o caisa si o pruna, se aseaza prosciutto/bacon, se aseaza cascavalul peste si se va rula pe rand ambele capete catre interior si se va forma un ochelar, acesta va fi prins cu doua bete de frigarui.

 Dupa care punem ulei de masline si un cub de unt si tragem la tigaie la foc iute si pe toate partile muschiuletul, dupa aceasta etapa carnea nu este facuta si va trebui dat 25 de minute la cuptor, asezam un pat de legume(morcovi, telina feliat foarte subtire) si punem muschiul deasupra il dam la cuptor si punem folie de aluminiu pe el pentru a se face mai repede iar in ultimele 5 minute scoatem folia si lasam sa prinda o fata frumoasa.

 Acest preparat se poate servii ca: garnitura cu  piure de cartofi, o rondea de ananas si cu dressing de fructe exotice, adica se topeste 2-3 cubulete de unt cand este topit se adauga cateva stafide, o lingurita de miere,scortisoara, cateva cubulete de ananas,2 prune uscate, 2 caise, 2 curmale evident ca de scoatem samburii punem suc de la un compot de ananas si adaugam 2-3 linguri de supa de legume.

Dar si cu garnitura de telina feliata julien, bacon taiat la fel si ciuperci taiate lamele si trase in tigaie la foc iute(sotate doar in ulei fara apa) iar dressingul va fi compus din legumele care au fiert:morcov, ceapa, telina si ciuperci acestea se paseaza la blender foarte bine si adaugam un pic din supa in care au fiert legumele, acestea se pun in tigaie si mai adaugam un pic de unt lasand sa se mai reduca dressingul deoarece acesta devina un pic apos de la supa,  se mai lasa cateva minute sa scada dupa care asamblam preparatul ca in imaginile alaturate.

  Veti observa acelasi preparat facut de doua ori cu diferite garnituri. Unele fotografii nu sunt foarte reusite si imi cer scuze au fost facute cu telefonul mobil, dar sper sa intelegeti.

 Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Muschi de porc exotic cu fructe confiate-0
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-1
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-2
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-3
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-4
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-5
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-6
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-7
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-8
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-9
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-10
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-11
Muschi de porc exotic cu fructe confiate-12

COMENTARII (3)

Lau

Lau 1

21.08.2011, 14:04

felicitari

adry88

adry88 1

21.08.2011, 21:08

apetisant

alinutzika

alinutzika 1

21.08.2011, 23:32

interesanta combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!