Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 864 vizualizari

 

Eu una abia astept weekendul sa ma delectez si sa ma joc in bucatarie cu ingredientele aflate prin casa…uneori mai fac si achizitii noi si mai incerc si retete nescrise inca sau “fur” idei din retetele vazute la TV pe care le adaptez dupa gustul si imaginatia mea. Asa a fost si de data aceasta ,aveam 2 muschiuleti pestisori cum le spun eu in frigider si pentru ca muschi umplut abia facusem nu de mult,am zis sa incerc ceva nou. Fusesem la cumparaturi in una din zile,inainte de weekend si am gasit in Selgros mango copt si bun ,l-am luat initial doar pentru ca nu prea gasesc mango gata copt in magazin, de obicei el se coace la mine acasa si pana sambata mi-a venit ideea asta cu muschiul de porc caruia i-am facut un delicios sos de mango.

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc
  • 1 mango
  • 5 cm ghimbir
  • 3 catei usturoi
  • sos soia,
  • curry,
  • ienibahar
  • ,scortisoara
  • alune de padure sfaramante (am gasit la Lidl gata sfaramate)
  • 1 buchetel de brocoli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli:

Muschiuletii dupa ce i-am spalat si uscat bine i-am pus intr-un castron si i-am imbaiat cu sos soia,curry,scortisoara si ienibahar si i-am lasat acolo cam 35-40 minute. Separat am curatat mango (1 buc) l-am taiat cubulete nu foarte mici,am taiat si 2 catei de usturoi si 5 cm radacina de ghimbir si le-am bagat toate la blender pana s-a format o pasta cu o culoare foarte frumoasa. Acest amestec l-am pus apoi intr-o craticioara cu putin ulei de masline, l-am lasat sa fiarba putin apoi am adaugat pentru o aroma deosebita o lingurita apa de flori de portocal si la sfarsit o manuta de zahar(pentru a echilibra aromele) pe care l-am lasat sa se topeasca.Asta a fost tot,simplu si extrem de aromat.

Dupa ce s-au marinat muschiuletii,i-am scurs putin de marinata in care au stat,pe o foaie de copt FINO,am presarat alune de padure sfaramate,am pus acolo muschiuletii si i-am imbracat in alunele tocate si apoi i-am pus in tava de copt. In tava am adaugat si marinata in care au stat muschii si putin ulei de masline si am dat totul la cuptor pentru aproximativ o ora.Tava eu am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru ca muschiuletii sa se patrunda foarte bine. Cu 10 minute inainte de a opri focul am luat folia de aluminiu de pe tava pentru a se forma o crusta frumoasa si apetisanta.

Brocoli l-am opait 5  minute in apa cu sare si apoi l-am sotat intr-o tigaie pe aragaz cu ulei de masline si un catel de usturoi tocat marunt.

Poate suna pompos reteta ca sunt mai multi pasi dar sa nu va speriati de asta pentru ca totul se face simplu si relativ rapid si apoi la cate laude a primit mancarea…credeti-ma ca merita efortul 

Pofta mare!

 

COMENTARII (6)

papabundetot 1

17.06.2013, 10:41

Multumesc mult!!!

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 21:57

interesanta reteta

Panacris 1

02.11.2014, 09:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L