Muschi de porc in crusta de condimente

de papabundetot in Porc, 1 Aug 2013 | 1291 vizualizari

 

Eu una,ador sa gatesc insa cateodata seara dupa o zi de munca imi doresc retete rapide care sa nu ma solicite foarte mult si imi satisfac placerea de a gati pe indelete in weekend cand timpul nu e o problema pentru mine la fel de mare ca intr-o saptamana de munca.

Pe acest principiu de gatit rapid si bun,am incercat aseara si aceasta reteta care pana la urma s-a dovedit castigatoare :) de muschiulet in crusta de condimente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 1 muschiulet de porc
  • cardamon,sare,
  • alune de padure maruntite
  • ardei iute,
  • coriandru boabe
  • sumac,curry,
  • boia dulce,
  • ulei

Pentru garnitura:

  • Taitei chinezesti si legume,ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in crusta de condimente:

Am pus toate condimentele in mojar,ardeiul iute l-am rupt bucati cat am putut de mici si l-am bagat si pe el acolo si am maruntit bine toate condimentele,le-am amestecat si apoi le-am asezat pe o bucata de hartie de copt si am tavalit muschiuletul prin acest mixt de condimente,apoi l-am pus intr-o tigaie cu ulei incins si l-am lasat la foc mediu pana s-a rumenit pe toate partile.Dupa ce muschiuletul a fost frumos rumenit,l-am mutat intr-o tava impreuna cu uleiul in care s-a prajit si putin vin rose si l-am dat 20 minute la cuptor pentru a se patrunde.
Ca si garnitura,tot din criza de timp am ales sa fac niste taitei chinezesti cu ou (se fac in 4 minute) combinati cu cateva legume…tot cu titlul de “chinezesti”.

Am pus o oala cu apa si sare la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele in ea si le-am fiert conform indicatiiilor de pe ambalaj (8 minute),dupa ce timpul s-a scurs am oprit focul si am adaugat in aceeasi apa si taiteii,i-am tinut 4 minute apoi am scurs totul,am racit cu apa rece si am adaugat peste taitei si legume cativa stropi de ulei de susan.

Am servit alaturi de muschiuletul in crusta de condimente si a fost rapid si foarte bun.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Muschi de porc in crusta de condimente-0
Muschi de porc in crusta de condimente-1
Muschi de porc in crusta de condimente-2
Muschi de porc in crusta de condimente-3

COMENTARII (20)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 19:54

 merisor

merisor 1

01.08.2013, 22:01

Cat de bun!

diaconta

diaconta 1

02.08.2013, 14:50

rapid si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!