Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport )

de Doinavar in Porc, 7 Feb 2013 | 4240 vizualizari

 

Daca am avut anul acesta o reteta din Pirinei, trebuia sa avem si una din Alpi. Aceasta a aparut in etapa a 19-a: Muşchi de porc la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muşchi de porc
  • 1 ardei gras
  • 4 gogoşari roşii
  • o jumătate de rădăcină de ţelină
  • o ceapă mare
  • o căpăţână de usturoi
  • o jumătate de borcan de muştar
  • o lingură de făină
  • ulei, boia iute, sare si piper rozmarin, cimbru şi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport ):

Într-un bol se pregăteşte o pastă din muştar, usturoiul curăţat şi pisat mărunt, ierburile tăiate mărunt (rozmarin, cimbru, dafin), o lingură de boia, sare şi piper. (Eu mixat in blender usturoiul, dafinul, cimbrul, rozmarinul, putin coriandru si maghiran, apoi le-am amestecat cu mustar si boia). Muşchiul de porc (au fost 3 bucati) se leagă cu o sfoară şi se pune pe un platou. Cu pasta pregătită se tapetează carnea şi se lasă apoi la rece o oră.

Gogoşarii se coc, se curăţă de pieliţă, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie fâşii. Ţelina se spală, se curăţă de coajă şi se taie în bastonaşe subţiri. Se ia un vas de Jena, se tapetează cu ulei, ardei, ţelina, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, sare şi piper. Deasupra se pune muşchiul de porc, se adaugă jumătate din gogoşarii copţi şi o jumătate de cană de apă.

Acoperiţi vasul şi puneţi-l în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de o oră şi jumătate sau două ore. Am mai scos vasul doua ori si am intors muschiuletul de pe o parte pe alta.

După ce e gata, scoateţi sfoara, puneţi muşchiul pe un platou împreună cu legumele, strecuraţi sosul rămas şi amestecaţi-l cu o lingură de făină şi o lingură de apă. Fierbeţi două minute la foc mic amestecând continuu. Gogoşarii copţi nefolosiţi transformaţi-i într-o pastă cu ajutorul mixerului.

Serviţi muşchiul împreună cu legumele, pasta de gogoşari, sosul fierbinte şi un pahar de vin roşu la temperatura camerei. Pofta buna.

TIPS-URI

1

(dacă vi se pare că legumele lasă prea multă apă, scoateţi capacul spre sfârşitul coacerii; sosul va scădea, iar carnea se va rumeni frumos.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bya Ralu 1

07.02.2013, 20:15

super

Rocsi 1

07.02.2013, 20:24

Mmm ce apetisanta

Lau 1

07.02.2013, 21:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Shepherd's Pie