Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești și legume la cuptor

de georgiaskitchen in Porc, 1 Feb 2014 | 5258 vizualizari

 

Dragilor, astăzi vă propun o rețetă de week-end. E un fel de mancare potrivit pentru a-l servi cu familia sau pentru musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucăți mușchi de porc (600 g)
  • 2 cârnați oltenești
  • 1-2 morcovi
  • 4-5 bucăți gogoșari la oțet
  • 2 fire cimbru
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță boia dulce
  • un vârf de cuțit cu piper
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin
  • ață pentru legat mușchiul
  • Garnitura:
  • 5 morcovi
  • o țelină
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești și legume la cuptor:

Mai întâi de toate puneți la fiert morcovul (fără cel de la garnitură) timp de 15 min. 

Între timp pregătiți mușchiul. Tăiați în așa fel încât să obțineți trei dreptunghiuri de 1 cm grosime.

Puneți condimentele într-un castron, le amestecați bine și treceți bucățile de mușchi prin acestea. Acum e momentul să treceți la umplerea lor.

Morcovul fiert și gogoșarii îi tăiați fâșii și îi distribuiți pe întreaga suprafață a mușchiuleților...:))) La fiecare capete a celor trei bucăți puneți câte o bucată de cârnat și începeți să rulați strâns. Legați cu ață, dar dacă nu vă descurcați nu e nicio problemă, puteți prinde cu scobitori. 

Le lăsați puțin deoparte până tăiați și legumele pentru garnitură...eu am tăiat țelina bastonașe și morcovul rondele și le-am condimentat.

Dați drumul la cuptor, la foc moderat. Pregătiți o tavă sau un vas de yena, puneți uleiul, legumele, usturoiul întreg și mușchiul, adăugați și puțină apă și îl băgați în cuptor. Îl lăsați in jur de 60-80 min. În timpul coacerii întoarceți din când în când mușchiul și dacă e nevoie mai adăugați apă puțin câte puțin.

Vinul îl puneți cam cu 10 min înainte să fie gata. Scoateți din cuptor, desfaceți ața sau scoateți scobitorile, îl tăiați după cum vă place și îl serviți cu legumele alături de care a stat în cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mușchi de porc umplut cu cârnați oltenești și legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc sibian