Muschi de vita in sos de legume

de sandytza in Vita, 25 Iun 2009 | 6345 vizualizari

 

Revin cu o retete spaniola numita Redondo de ternera , de fapt asa se numeste carnea asta impachetata iar modul de a o prepara e tipic , cam toata lumea o prepara asa.

 

INGREDIENTE

  • 1 muschi de vita cam de 1 kg rulat si legat cu ata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardel
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 3 catei usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • patrunjel tocat  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita in sos de legume:

Preparare


Se taie ceapa si usturoiul nu foarte marunt si se pune la prajit in ulei.



Cand ceapa s-a facut cristalina se adauga morcovul si ardeul taiat bucatele.



Se adauga si muschiul de vita presarat cu sare si se lasa sa se prajeasca un pic pe exterior.Se adauga apa , vinul, sarea ,piperul si frunza de dafin si se lasa la fiert.Nu trebuie acoperit cu apa.Eu l-am fiert in cucta 15 minute de cand a inceput sa fluiere. In oala normala cred ca ar trebui fiert cam 30-40 minute.



Cand muschiul este fiert se scoate se inlatura ata cu care a fost legat si se taie felii subtiri.



Restul ingredientelor din oala se toaca cu blenderul pana se fac crema sau in cazul in care nu aveti se dau prin strecuratoare amestecand cu o lingura sa se zdrobeasca legumele ca si la fasole frecata.



Se pune sosul intr-o cratita destul de larga incat sa intre filetele de vita bine fara a se suprapune prea mult.Se dau in clocot 2-3 minute , se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjel tocat.


Se poate servi cu orice fel de garnitura. Eu am ales cartofii pireu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muschi de vita in sos de legume 4999
retete culinare - Muschi de vita in sos de legume 5000

COMENTARII (8)

Bucataras 1

16.09.2009, 05:25

Casa de piatra si din partea bucatarasilor!

sandytza 1

08.10.2009, 22:09

Raluca e o mancare intradevarce se poate face de sarbatori sau la mese festive ca e foarte delicioasa.

adry88 1

19.05.2011, 16:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!