Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata

de Bucataras Medi in Porc, 26 Sep 2011 | 8689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu miere
  • 2-3 foi de dafin
  • unt
  • marar verde
  • sare,piper
  • Pentru ceapa caramelizata
  • 7-8  fire de ceapa verde(se poate folosi si ceapa uscata)
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata:

Spalam muschiuletul si apoi il taiem in felii groase de circa 2 cm, apoi condimentam dupa gust cu sare si piper fiecare bucata in parte.

Intr-un bol facem urmatorul amestec: vinul,uleiul de masline, sosul de soia,usturoiul zdrobit, mierea si foile de dafin. Amestecam bine, iar apoi turnam marinada peste bucatile de muschiulet pe care le-am pus intr-un vas. Acoperim cu folie de aluminiu vasul si il dam la frigider pentru circa 2 ore.

Pregatim ceapa caramelizata astfel: curatam, spalam si apoi taiem ceapa. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa. Presaram cu sare si tinem la foc mic amestecam des . Dupa circa 10 minute adaugam zaharul si otetul balsamic. Lasam la foc mic in continuare avand grija sa amestecam din cand in cand, tinand pe foc inca 20-25 minute.

Intre timp  scoatem bucatiele de carne din marinada, le stergem cu un prosop absorbant si le prajim in unt pe ambele parti dupa care le scoatem si le adaugam in tigaia in care avem ceapa. Acoperim cu capac tigaia, amestecam prin rasucire (deci nu mai folosim lingura), tragem de pe foc si lasam sa se "odihneasca" timp de 10 minute, apoi putem servi .

Servim cald, asezonat cu marar verde si o garnitura de cartofi natur (sau orice alta garnitura). Neaparat nu trebuie sa lipseasca un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (25)

Lau 1

03.10.2011, 08:37

bun

Cris2711 1

03.10.2011, 19:08

mamaieelena 1

04.10.2011, 18:58

mmm ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc marinat la gratar