Muschiulet de porc cu garnitura bicolora

de Patricia Iordache in Porc, 9 Mar 2013 | 3513 vizualizari

 

Nu mai stiu de unde m-am inspirat pentru acest preparat. L-am avut notat in caietul de retete pentru ca l-am mai pregatit la botezul fiului meu dar am facut greseala sa nu-mi notez de unde am reteta. Ideea principala este ca e delicios si aspectuos!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru carne:
  • 450 gr. muschi de porc;
  • sare;
  • boabe de coriandru;
  • piper boabe alb, verde si rosu;
  • ulei;
  • cimbru
  • Ce ne trebuie pentru garnitura:
  • 1 kg. cartofi;
  • 1/2 kg. morcovi
  • 75 gr. unt;
  • 100 ml. lapte
  • 200 gr. ciuperci champignon mici
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu garnitura bicolora:

Cum preparam:

Intr-un mojar zdrobim condimentele impreuna cu sarea. Ungem muschiuletul spalat si uscat cu putin ulei. Il presaram cu condimentele pisate pana ce il acoperim cu o crusta uniforma.

In cuptorul incins, frigem muschiul la gratar sau in tava, la foc mic, aproximativ o ora, intorcandu-l periodic.

Cum preparam garnitura:

Curatam si spalam legumele. Fierbem cartofii taiati cubulete in apa usor sarata cu 5 gr. de unt. Pasam cartofii si ii amestecam cu 50 ml lapte si 20 gr. unt. Procedam la fel si cu morcovii.

In untul ramas, calim ciuperculete taiate felii.

Taiem muschiuletul felii si il asezam pe farfurie. Alaturi, cu ajutorul unui inel detasabil, aranjam un strat de piure de cartofi, unul de morcovi si apoi un ultim strat de piure de cartofi. Punem deasupra cateva ciupercute calite si servim.

 

COMENTARII (19)

marianascarlat

marianascarlat 1

10.03.2013, 08:23

Mai e mult pana la pranz? Mi s-a facut foame! Ce bine arata!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

10.03.2013, 08:38

mamaieelena

mamaieelena 1

10.03.2013, 13:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01