Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

de anca_rm in Porc, 5 Mar 2015 | 909 vizualizari

 

O mancarica speciala pe care mi-am droit de ceva vreme sa o pregatesc . de cate ori ma gandeam la ea constatam ca nu am unul sau mai multe din ingrediente. Este un fel principal pregatit la cuptor , asa cum imi place si cum ne place, care merge rapid . A fost sip e placul fetitei mele .
Morcovi dulci impreuna cu carnea usor acrisoara datorita sucului de lamaie si sosul de ciuperci fac ca papilele gustative sa danseze.

 

INGREDIENTE

  • Carnea:
  • -1 bucata muschiulet porc (1kg)
  • -sare
  • -piper
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • Morcovi caramelizati
  • -2 morcovi potriviti / persoana (0.7kg)
  • -50 gr unt
  • -2 linguri (60gr ) zahar brun
  • Sos ciuperci
  • -250 gr ciuperci
  • -50 gr unt
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • -50 ml vin alb
  • -100 ml smantana
  • -1 lingura faina
  • -sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci:

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute .

Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este incinsa asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte , fara a adauga grasime . Daca puteti aseza tigaia in cuptor atunci stropim carnea cu zeama de lamaie , acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute sau pana e facuta carnea asa cum va place. Daca nu aveti o tigaie care se poate pune la cuptor atunci luati carnea si sosul scurs si puneti intr-un vas care merge la cuptor, stropiti carnea cu zeama de lamaie , acoperiti si dati la cuptor.

Curatam morcovi si ii taiem in sferturi. Puteti folosi morcovi congelati , eu am folositi morcovi din recolta proprie de asta toamna.

Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sare . Cand apa clocoteste adaugam morcovii si ii lasam sa fiarba 5 minute .

Intr-un vas care poate fi introdus la cuptor punem o lingura de zahar brun si 50 gr unt taiat cubulete mici . Peste asezam morcovii scursi de apa . Deasupra  presaram zaharul ramas si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.

Acestia trebuie sa fie copti in acelsi timp cu carnea. Eu am pregatit pentru 4 persoane si am pus vasele in cuptor cam in acelasi timp.

Pana cand stau in cuptor carnea si morcovii ne ocupam de sosul de ciuperci .

Curatam ciuperci si le feliem cat mai subtire.

Pe foc punem o tigaie si cand este fierbinte punem in ea ciupercile , pe care presaram sare si zeama de la o jumate de lamaie si un cubulet de unt (50 gr) . Zeama de lamaie nu va lasa ciupercile sa se inegreasca .

Le acoperim cu un capac si le lasam la foc mic amestecand din cand in cand cam 10 minute.

Intr-un bol amestecam faina cu smantana si cu vinul alb iar dupa cele 10 minute in care s-au gatit ciupercile luam din sosul cald si punem peste smantana si vin. Omogenizam si turnam peste ciuperci. Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin si dam deoparte . Puteti adauga patrunjel verde tocat daca va place.

 

Serviti cald si proaspat. 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice alta carne

RETETA IN IMAGINI

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci-0
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci-1
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci-2
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci-3
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci-4
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci-5
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci-6
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci-7

COMENTARII (14)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

05.03.2015, 21:48

Teo

Teo 1

07.03.2015, 20:35

Prea ca la carte...!

monik80

monik80 1

09.03.2015, 18:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!